Quantcast

http://picasion.com/

Μαθητής από την Ημαθία εντυπωσίασε τον Τσίπρα

Στο stand του Νόησις, στο Περίπτερο 15 μαζί με την ΓΓΕΤ, οι δύο μαθητές έδειξαν τις καινοτόμες εφαρμογές τους τις οποίες παρουσίασαν και στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στο Νόησις. Ο Πρωθυπουργός μιλώντας με τον Παναγιώτη Γιαλαμά μαθητή της Γ'
Γυμνασίου φέτος στο Γυμνάσιο Κοπάνου, στη Νάουσα, εντυπωσιάστηκε όχι μόνο από τον ATOM (το ρομπότ από τα ανακυκλωμένα υλικά), αλλά και για τη μικρή ηλικία του. Από την πλευρά του ο Κώστας Γκατζώνης που έκανε μια αναλυτική επίδειξη του κηδεmanager στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της ελληνικής αριστείας που οδηγεί στο εξωτερικό.

Εκφράζοντας απόλυτα το φετινό παράδειγμα της τιμώμενης χώρας της 83ης ΔΕΘ, ο Κώστας Γκατζώνης ξεκίνησε την εφαρμογή του από το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου φοιτούσε και την ολοκλήρωσε στο ΙΒ , το Διεθνές διετές πρόγραμμα σπουδών του Ανατόλια που προετοιμάζει μαθητές για σπουδές κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για ένα σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης της κλίσης της σπονδυλικής στήλης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γκατζώνης εξηγώντας ότι η εφαρμογή του μειώνει τις επισκέψεις σε ακτινολόγο, το κόστος των ακτινογραφιών, αλλά και την ποσότητα της ακτινοβολίας που δέχεται ο οργανισμός μας.

Τις προσπάθειες του προσωπικού του Νόησις αλλά και του συνολικότερου έργου ενός ιδρύματος που αποτελεί εφαλτήριο καινοτομίας και  τεχνολογικής διαδραστικής εκπαίδευσης, εξήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης.
Πηγή: voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ