Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η ιστορία του Ελληνικού Έθνους... «τελείωσε» σε πεζοδρόμιο της Βέροιας

Τόσοι αγώνες, στο δρόμο...
Το τι μπορεί να συναντήσει κανείς στα πεζοδρόμια ή δίπλα σε κάδους ανακύκλωσης και σκουπιδιών, κάνοντας μια βόλτα στη Βέροια; Από λεκάνες τουαλέτας, στρώματα, έπιπλα, μέχρι ρούχα, παπούτσια και κάθε είδους οικοσυσκευή. Ολόκληρη την ιστορία του Ελληνικού Έθνους
όμως, με... μπόνους την Ελληνική Μυθολογία; Και μάλιστα σε αρίστη κατάσταση, του κουτιού θα λέγαμε; Στο θέαμα αυτό «σκόνταψε» συμπολίτης μας, κάνοντας μια βόλτα χθες στο κέντρο της Βέροιας. Μια μεγάλη στοίβα από ολοκαίνουρια βιβλία, με τόσο μεγάλη όμως ιστορία, πεταμένη δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

«Θύμα» μετακόμισης -όπως ενημερώθηκε από περίοικους- η μεγάλη σειρά υπερπολυτελών σκληρόδετων τόμων, όπως διαφήμιζε η εφημερίδα που τα πρόσφερε κάθε εβδομάδα, έναντι επιπλέον κόστους. Που κάποιος έκανε τον κόπο και το έξοδο να τους αποκτήσει, με χαρά να τους τοποθετεί έναν - έναν στη βιβλιοθήκη του, ώσπου τη στιγμή αυτή της ικανοποίησης, που ο τελευταίος τόμος μπήκε στο ράφι. Και όμως, που τόσο γρήγορα τους ξεφορτώθηκε.


Και επειδή πάντα τα σκουπίδια του ενός, είναι ο θησαυρός του άλλου... τα βιβλία πήραν ήδη το δρόμο προς κάποια χέρια που θα τα ξεφυλλίσουν, καθώς έπειτα από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας σε κοινωνικό δίκτυο, βρέθηκαν κάποιοι συμπολίτες μας που τα συνέλεξαν για να τα παραδώσουν στη Βιβλιοθήκη της πόλης, ή σε όποια άλλη βιβλιοθήκη σπιτιού ή ιδρύματος που θα εκτιμηθούν. Κάτι που εξ αρχής έπρεπε να κάνει αυτός που επέλεξε να τα πετάξει στο δρόμο. 

2 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα είναι πλέον νυχουδες,τατουατζηδες,καφετέριες,σαρβαιβορ,τουρκικά σήριαλ,μοντελες-βίζιτες,χασισια,πρεζα,λαθρομετανάστες,αγραμματοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δὲν εἶναι τοῦ Κωνσταντίνου Παπαρρηγοπούλου. Εἶναι αὐτὴ ποὺ ἔγραφε τὸ ψέμμα πὼς δὲν ὑπῆρξε Κρυφὸ Σχολειό! Ἡ μυθολογία τοῦ Κακριδῆ μία ἀπὸ τὰ ἴδια. Κακογραμμένη, χωρὶς παραπομπὲς τῆς προκοπῆς στὶς πρωτογενεῖς πηγές. Καὶ στὶς 2 αὐτὲς ἐκδόσεις μόνον οἱ φωτογραφίες ἀξίζουν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ