Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημαθία: 4.560 επιχειρήσεις κατέβασαν «ρολά» στην οκταετία της κρίσης

Ρεπορτάζ του veriotis.gr
Με περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις αφήνει το τέλος των μνημονίων την αγορά της Ημαθίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου, 4.560 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο από το 2010 έως το 2018. Προ της οκταετίας και συγκεκριμένα το διάστημα
2005 έως 2010 είχαμε 2.436 ενάρξεις, ωστόσο το επόμενο διάστημα έβαλαν λουκέτο σχεδόν οι μισές. Η πτώση της κατανάλωσης, η οικονομική κάμψη σε πολλούς κλάδους, η υψηλή φορολόγηση, η απουσία ρευστότητας οδήγησαν στον τερματισμό πολλών μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που για χρόνια απασχολούσαν εκατοντάδες εργαζόμενους.  

Κλείνουν μεγάλες επιχειρήσεις, ανοίγουν καφετέριες στην Ημαθία

Η λήξη των μνημονίων, όμως και απ' ότι φαίνεται δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία και χαμόγελα. Είναι γεγονός πως τα πράγματα στην οικονομία παραμένουν δύσκολα. Ο βρόγχος της υπερφορολόγησης στέλνει τις μεγάλες επιχειρήσεις της Ημαθίας στο εξωτερικό, ενώ αντίστοιχα εκείνες που δήλωσαν έναρξη την περίοδο 2017-2018 είναι 426, στην πλειοψηφία τους καφετέριες και επιχειρήσεις με γρήγορο φαγητό. 

Τα «κόκκινα» δάνεια στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις, ενώ λόγω της υπερφορολόγησης έχουμε σε μεγάλο ποσοστό και εισφοροδιαφυγή. Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς ένα 40% των επαγγελματιών με νύχια και με δόντια προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις, δηλαδή καταβολή μισθοδοσίας, πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ για να συνεχίσουν να υπάρχουν και τον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ