Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ηλεκτροκίνητα οχήματα αποκτά ο δήμος Κοζάνης

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με ταυτόχρονη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εισέρχεται ο δήμος Κοζάνης. Τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα που αγοράσθηκαν πρόσφατα από τον δήμο με χρηματοδότηση από το ταμείο του Τοπικού πόρου ανάπτυξης, θα
ενταχθούν στο στόλο των αυτοκινήτων των υπηρεσιών του διευρύνοντας το πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου σε μια περιοχή που έχει δεχθεί ήδη έντονες πιέσεις εξαιτίας της λιγνιτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ.
Για την φόρτιση των 3 ηλεκτρικών οχημάτων ο δήμος, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ανέπτυξε έναν αυτόνομο ηλιακό σταθμό φόρτισης στο χώρο του αμαξοστασίου που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για τη φόρτιση των οχημάτων με σκοπό να συμβάλλει στην οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο σταθμός φόρτισης αποτελείται από 3 φορτιστές που κατασκεύασε το ΤΕΙ και έναν ταχυφορτιστή ισχύος 7,2kW. Η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι 8KW και η αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται σε μπαταρίες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ