Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κοπανάκια κοτόπουλου με μέλι και μουστάρδα

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα, τη soy sauce, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, το σκόρδο το κρεμμύδι και το μέλι. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κοπανάκια του κοτόπουλου, προσθέτουμε τις φέτες του πορτοκαλιού, το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύουμε καλά (η μαρινάδα μας να σκεπάσει
τα κοπανάκια μας). Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν τα κοπανάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190.

Αδειάζουμε τα κοπανάκια σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα, πασπαλίζουμε με θυμάρι, λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε λίγο νερό. Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ελέγχοντας τα υγρά του μη σωθούν.

Υλικά
  • 20 κοπανάκια κοτόπουλου 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ. σ. μαρμελάδα πορτοκάλι 
  • 2 κ. σ. soy sauce 
  • 4 κ. σ. μουστάρδα 
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο (κατά προτίμηση σε χοντροκοπανισμένους κόκκους) 
  • 3 σκελίδες σκόρδο( λιωμένες) 
  • 1 κρεμμύδι κομμένο εμενσέ (σε φέτες) 
  • 1 πορτοκάλι κομμένο εμενσέ ( σε φέτες) 
  • 1 κ. γ. θυμάρι 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 100ml μέλι 
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ