Quantcast

http://picasion.com/

Υφαντίδου: «Φάνηκα κατώτερη των δυνατοτήτων μου»

«Το χαστούκι πρέπει να με αφυπνίσει»
Εμφανώς στεναχωρημένη, αλλά και με έντονο το στοιχείο της αυτοκριτική εμφανίστηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Σοφία Υφαντίδου. Η Βεροιώτισσα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του
αγωνίσματος και μοιραία αποκλείστηκε. Η ίδια, δεν δίστασε να μιλήσει ευθέως για τα λάθη της, αλλά και να ευχαριστήσει δημόσια, τόσο τον προπονητή της Κυριάκο Μήνα, όσο και τους πολύτιμους συνεργάτες της που την στήριξαν σ' αυτήν την δύσκολη προσπάθεια. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε λίγη ώρα αφού ολοκλήρωσε το αγώνισμά της:



_ Δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου και ούτε θα το κάνω και αυτή την φορά.

_ Έχω ήδη κρίνει τον εαυτό μου πολύ πιο αυστηρά από όλους τους άλλους.

_ Απογοήτευσα... Πρώτα εμένα, τον προπονητή μου, τους δικούς μου, την ομοσπονδία μου και όσους περίμεναν κάτι καλύτερο σήμερα από εμένα..

_ Δεν θα ήμουν η αθλήτρια των μεταλλίων, αλλά ένας τελικός θα ήταν μεγάλη επιτυχία για εμένα.

_ Τις τελευταίες ημέρες, ένα "αθώο" σφίξιμο ανάμεσα στα πλευρά, αποδείχτηκε αρκετό για να κάνω έναν καταστροφικό αγώνα. Σίγουρα δεν ήταν αρκετό για να κάνω αυτή την απαράδεκτη παρουσία, αλλά αυτή την φορά το άφησα να με νικήσει. Δεν θέλω να φανεί σαν δικαιολογία. Το φταίξιμο μου ανήκει 100%. Το μυαλό κινεί την θέληση και εγώ δυστυχώς το άφησα να με οδηγήσει αντίθετα. Στο δεν μπορώ και όχι στο μπορώ. Απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια πρωταθλητισμού. Τέρμα λοιπόν το ρητό "κάθε εμπόδιο για καλό". Τα βρίσκουμε μπροστά μας για να μάθουμε να τα ξεπερνάμε. Και εγώ σήμερα τα είδα, απλά σαν εμπόδια.

_ Πίσω στην πατρίδα μας, άνθρωποι πάλεψαν με φλόγες,και εγώ άφησα έναν πόνο να με ρίξει κάτω. Αντί δυστυχώς να καταφέρω έστω και με αυτό τον τρόπο να τους δώσω και εγώ κάποιες στιγμές χαράς και αισιοδοξίας, όπως κατάφεραν και θα καταφέρουν πολλοί συναθλητές μου.

_ Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία μου, που παρ' όλη την όχι τόσο καλή χρονιά, μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι παρούσα σε αυτή την διοργάνωση, αλλά δυστυχώς φάνηκα πολύ κατώτερη των δυνατοτήτων μου και των απαιτήσεων αυτού του αγώνα.

_ Να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, που είχε όλα τα δίκια του, να φωνάξει... να "μαλώσει" αλλά αντ' αυτού μου έδωσε τον ώμο του, να κλάψω..

_ Και τέλος τους φυσικοθεραπευτές και γιατρό της ομοσπονδίας μας, που αυτές τις 4 ημέρες, με βοήθησαν για να μπορώ να είμαι εντάξει σήμερα.

_ Του χρόνου λοιπόν επειδή ο τρόπος πρόκρισης στις μεγάλες διοργανώσεις αλλάζει και θα είναι πολύ πιο δύσκολος, πρέπει το σημερινό χαστούκι να με αφυπνίσει, γιατί στο εξής τίποτα δεν θα χαρίζεται. Μόνο αν το αξίζω πραγματικά θα είμαι παρούσα στις επόμενες διοργανώσεις. Αλλιώς το μόνο που θα μου αξίζει είναι να μείνω σπίτι μου.

_ Κλείνωντας, γνωρίζω ότι αξίζω την κάθε αρνητική κριτική, αλλά να πάρει ήταν ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δεν ήταν κάτι που μου συνέβη πρώτη φορά. Γι' αυτό και ήρθα. Το ξέρω ότι θα με στιγματίσει αυτός ο αγώνας και δεν είναι κάτι που ήθελα και πολλοί θα πουν ας καθόμουν σπίτι μου. Και με το δίκιο τους, αλλά το λέω με κάθε ειλικρίνεια και όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι το εννοώ, ότι αν γνώριζα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω έναν αξιοπρεπή αγώνα, πραγματικά θα έμενα σπίτι μου. Πρώτα από όλους, εγώ είμαι αυτή που δεν ήθελα να είναι μία ακόμα διοργάνωση που απλά συμμετείχα, αλλά μια μεγάλη διοργάνωση που είχα και ένα καλό αποτέλεσμα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου.

_ Το σημερινό λοιπόν δεν το αφήνω και πάω παρακάτω, αλλά θα συνεχίσω να πορεύομαι μ' αυτό για να θυμάμαι τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβω.

_ Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου για τις μέχρι τώρα επιτυχίες τους... Καλή συνέχεια σε όσους αγωνίζονται και συνεχίζουν. Και σε αυτούς που ακόμα δεν ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους.

_ Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ένα συγγνώμη σε όλους σας...

1 σχόλιο:

  1. ΟΚ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ