Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται η ώρα του ανασχηματισμού - Θα δούμε υπουργό από την Ημαθία;

Σενάρια ανασχηματισμού έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να σκέπτεται αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, να πληθαίνουν. Ταυτόχρονα, τα δημοσκοπικά στοιχεία που αναλύουν στα υπόγεια του Μαξίμου δείχνουν ότι ο κόσμος επιθυμεί αλλαγές
στην κυβέρνηση, ειδικά μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττική που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 92 άνθρωποι. Είναι ίσως η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, που ο Αλέξης Τσίπρας είναι τόσο πολύ στριμωγμένος. Ενώ η κυβέρνηση σχεδίαζε φιέστες για την έξοδο από τα Μνημόνια και ο πρωθυπουργός έδειχνε αποφασισμένος και σίγουρος να αντιστρέψει την όποια αρνητική εικόνα από την οικονομική πολιτική, οι φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική άλλαξαν την πολιτική ατζέντα και ταυτόχρονα τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου.


 

Μπορεί στο πρωθυπουργικό γραφείο να επιμένουν ότι η παραίτηση του Νίκου Τόσκα δεν ανατρέπει τους αρχικούς σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον - αναμενόμενο - ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ωστόσο, είναι προφανές πως η τραγωδία της Αττικής «τρόμαξε» την Ηρώδου Αττικού, μιας και τα μηνύματα που έρχονται από το λαό δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Είναι, λοιπόν, προφανές πως οι διαδικασίες αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα επισπεύδονται. Πριν ή μετά την 8η Σεπτέμβρη, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα είναι στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της έκθεσης; Ιδού το ερώτημα… Επ’ αυτού οι εισηγήσεις στον Αλέξη Τσίπρα είναι δύο, όπως επιμένουν έγκυρες πληροφορίες μας:

- Η μία προτείνει ανασχηματισμό πριν την Έκθεση, ώστε να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα και να δώσει την εικόνα μιας επανεκκίνησης με χρονικό ορίζοντα τις εκλογές του 2019.
- Η άλλη προβάλλει το επιχείρημα ότι θα είναι καλό να πάει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, να κάνει τις εξαγγελίες που θα έχει στο μεταξύ αποφασίσει και στη συνέχεια να ανακοινώσει την κυβέρνηση που θα τις υλοποιήσει.


Ο ανασχηματισμός, λοιπόν, σε κυβέρνηση και κόμμα είναι μονόδρομος. 
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ένα νέο ξεκίνημα που θα μπορούσε να συνδεθεί με το… νέο ξεκίνημα της οικονομίας, μετά τις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του veriotis.gr, σχετικά με την υπουργοποίηση ή μη των τριών Βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ δύσκολα Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης ή Αντωνίου θα δούνε τον πρωθυπουργό να τους τιμάει σ' έναν υπουργικό θώκο. Για μια ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ρίξει «πόρτα» στην Ημαθία. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ