1.400 μόνιμες προσλήψεις στο Yπουργείο Οικονομικών

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ –το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου – των προσόντων διορισμού προσωπικού επτά ειδικοτήτων στο υπ. Οικονομικών, ενεργοποιεί την διαδικασία πρόσληψης, 1.400 μονίμων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ είναι ενήμερο για τον
σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων και βρίσκεται σε «θέση μάχης». Γνωρίζει, άλλωστε, ότι η ενίσχυση του συγκεκριμένου φορέα είναι «μνημονιακή υποχρέωση». Σημειώστε τα κρίσιμα σημεία του σχεδίου:

Παλαιότερη απόφαση της ΑΑΔΕ (Δεκέμβρης 2017) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, μιλούσε για πρόσληψη 1.800 υπαλλήλων. Η απόφαση αυτή επικαιροποιήθηκε με το ΦΕΚ, στις 20 Ιουλίου 2018.

- Θα διενεργηθούν, τελικώς, 1.400 προσλήψεις, δεδομένου ότι 400 θέσεις θα καλυφθούν με μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες.

- Στις 1.400 νέες προσλήψεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι «548» του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2017. Οι 1.400 είναι επιπρόσθετες προσλήψεις.


- Η επιλογή του προσωπικού για την κάλυψη των 1.400 μονίμων θέσεων θα γίνει εξολοκλήρου από το ΑΣΕΠ, με το γνωστό «σύστημα μορίων».


- Στις 1.400 θέσεις περιλαμβάνεται προσωπικό 17 ειδικοτήτων: ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Τελωνειακών, ΠΕ Οικονομικών Επιθεωρητών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Χημικών, ΠΕ Μηχανικών, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Τελωνειακών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Δημοσιονομικών, ΔΕ Τελωνειακών, ΔΕ Τεχνικών, ΥΕ Επιμελητών, ΥΕ Εργατών, ΥΕ Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων


- Οι 1.400 θέσεις θα εκδοθούν σταδιακά με διαφορετικές προκηρύξεις.


Το ΑΣΕΠ έχει, σχεδόν, ολοκληρώσει την επεξεργασία για την πρώτη προκήρυξη: 100 θέσεις ΠΕ Πληροφορικής. Έως τις 15 Αυγούστου θα σταλούν στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα για τις υπόλοιπες προκηρύξεις, συνολικού αριθμού 1.400 θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ