Quantcast

http://picasion.com/

Θεοχαρόπουλος σε Μοσκοβισί: Τα υψηλά πλεονάσματα είναι ένα συνεχές Μνημόνιο

Την πλήρη διαφωνία του στις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup με τη διασφάλιση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%, που σημαίνουν συνεχή λιτότητα, εξέφρασε στο Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης
Θεοχαρόπουλος. Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε στον κ. Μοσκοβισί ότι δεν ισχύει η αναφορά του πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. «Οι δεσμεύσεις, όμως, που στην ίδια ομιλία είπατε ότι υπάρχουν για τη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια, η μείωση των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου, τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, πώς να τα ονομάσουμε; 



Διαρκής λιτότητα; Διαρκές μνημόνιο; Όπως θέλετε, αλλά εν πάση περιπτώσει να πούμε την αλήθεια και στην ΕΕ και στον ελληνικό λαό» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι με τις αποφάσεις του Εurogroup η μονομερής λιτότητα παραμένει και οι στόχοι των δυσθεώρητων πρωτογενών πλεονασμάτων δεν αφήνουν περιθώριο για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. «Η καθημερινότητα των Ελλήνων περιλαμβάνει πολλά δυσβάσταχτα μέτρα. Ένα τεχνητό success story δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Αφού ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής είναι ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχεδιο βιώσιμης ανάπτυξης και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Σχετικά με τη ρύθμιση του χρέους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του δεν είναι εξασφαλισμένη, καθώς τα εργαλεία για τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση του, που μόλις πέρυσι στο Εurogroup του 2017 υπήρχαν, έχουν πλέον απομακρυνθεί και η Ελλάδα παραμένει με το στίγμα της «ειδικής περίπτωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ