Quantcast

http://picasion.com/

Ο ήλιος της Βεργίνας έλαμψε - Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

30 Ιουλίου νέο ραντεβού στην Αλεξάνδρεια
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 ρο βράδυ της Δευτέρας το πανημαθιακό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώθηκε στην πλατεία της Βεργίνας. Παρά τα τερτίπια του καιρού, που είχαν ως συνέπεια αρχικά την αναβολή του, ο ουρανός τελικά
έκανε το χατίρι των χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν από κάθε γωνιά της Ημαθίας και όμορων νομών, ο ήλιος της Βεργίνας έλαμψε και ανάγκασε τους διοργανωτές να αποφασίσουν την πραγματοποίησή του.
Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλο το νομό, εκπρόσωποι του κλήρου, φορέων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών της Ημαθίας και χιλιάδες πολιτών με σημαίες ανά χείρας, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία και όλους τους κάθετους δρόμους, διαδηλώνοντας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Πολύς ήταν και ο κόσμος που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο, με τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να έχουν «κολλήσει» μέχρι το Φράγμα του Αλιάκμονα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, Θεοφάνης Μαλκίδης και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, που στο τέλος παρακίνησε τον κόσμο να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο. 
Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του ψηφίσματος και την ομόφωνη συμφωνία με το κείμενό του από όλους τους συμμετέχοντες, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε με νέο συλλαλητήριο στις 30 Ιουλίου 2018 στην Αλεξάνδρεια. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:




































































5 σχόλια:

  1. Ζούμε στην χώρα που οι παπάδες παίρνουν 1400 ευρώ μισθό και οι γιατροι 800€. Ζούμε στην χώρα που δουλεύεις 10 ωρες καθε μερα και μετα βιας φτανεις τα 600€, δουλεύουν 1 Κυριακή για κανα 2 ωρες και φτανουν τα 1000+. Σκανε μύτη με αυτοκίνητα 50.000 και βαλε κ κανουν κυριγμα για τα παιδια στην Αφρική που πεινανε. Της προάλλες στην μητρόπολη οτι ησουν μονακο απο της αμαξαρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί γράφεις σαν ανώνυμος;Φοβάσαι να πεις το όνομά σου;Οι Ορθόδοξοι Ιερείς είτε σε μερσεντές είτε στο ικρίωμα και με το μαχαίρι στον κρόταφο,δες Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος,Καστορίας Καραβαγγέλης και χιλάδες άλλοι,τα ίδια λένε,σε αντίθεση με τα κομματόσκυλα πάσης φύσεως που για να εκλεγούν λένε άλλα και όταν βγαίνουν εμπαίζουν το λαό.Επίσης μιας και είπες για παιδιά στην Αφρική μάλλον δεν πρόσεξες οτι ήταν και ένας μαύρος ρασοφόρος,που μαρτυρεί την ορθόδοξη μαρτυρία στη Μαύρη Ήπειρο.Εκτός από τα χρήματα που σε σκανδαλίζουν και θεωρείς υπέρτατο αγαθό,να σου πω πως υπάρχουν ανώτερα πράγματα όπως η Αλήθεια,η οποία βιάζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών και όποιος δεν ενώνεται με την Αλήθεια και το λαό που την υποστηρίζει και μένει σε άλλες διαφορές αποδεικνύει απλά ότι είναι στην καλύτερη περίπτωση πλανεμένος Έλληνας πολίτης.Βοήθειά σου.

      Λιάσος Παντελής

      Διαγραφή
    2. Ζούμε στη χώρα που οι γιατροί με 5 επισκέψεις των 50€ βγάζουν σε 1 ημέρα όσα η υπάλληλος σε ένα μηνιάτικο. Και ο Καρανίκας με 2100 € μεικτά, όσα θέλουν τρείς οικογένειες για να βγάλουν το μήνα. Στη χώρα που η βουλευτής Ημαθίας βρέθηκε με 700.000 στο εξωτερικό στο πόθεν έσχες και ήταν απλώς Τετάρτη...

      Διαγραφή
    3. Η ορθόδοξη εκλλησία σώζει πάντα την Ελλάδα και ποτέ δεν την εγκαταλείπει,αυτό κάνει και τώρα.Ό,τι άλλο είναι απλά διεστρέβλωση της αλήθειας και διαφωνώ με τα ανώνυμα ψευδή σας σχόλια.

      Διαγραφή
  2. Ετσι Μπράβο...ποιά θρησκεία, ποιά Ορθοδοξία, ποιά πατρίδα, ποιά ελληνική οικογένεια, μόνο λεφτά να παίρνουμε απο την ΕΕ και φυσικά να κατηγορούμε τους πάντες και χωρίς να γνωρίζουμε το έργο τους και χωρίς να θέλουμε να μάθουμε.Απίστευτη νεοελληνική μιζέρια......αντε ραγιά τράβα στην κυβέρνηση να ζητήσεις καμμιά θέση να κατηγορείς παρέα με τον καρανίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ