Quantcast

http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε στη Βέροια ο «Αγαμέμνων»

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 10/7 στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» στη Βέροια, η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Επρόκειτο για την πρώτη στάση της καλοκαιρινής της περιοδείας, έπειτα από τις δυο παραστάσεις στην Επίδαυρο,
που παρακολούθησαν 15.000 θεατές. Ο Αγαμέμνων επιστρέφει θριαμβευτικά στο παλάτι, φέρνοντας μαζί του την αιχμάλωτη Κασσάνδρα. Η Κλυταιμνήστρα υποδέχεται τον σύζυγό της με τιμή, που πίσω της όμως κρύβεται το σχέδιο δολοφονίας του, που κατέστρωσε με τον εραστή της Αίγισθο, προκειμένου να τον εκδικηθεί για τη θυσία της Ιφιγένειας.
Ο Γιάννης Στάνκογλου σε διπλό ρόλο, του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου και η Μαρία Πρωτόπαππα στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος στο ρόλο του Φρουρού, ο Αργύρης Πανταζάρας στο ρόλο του Κήρυκα, η Ιώβη Φραγκάτου στο ρόλο της Κασσάνδρας και 12μελής χορός.



Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό της Βέροιας και ένας χορός που άρεσε και συζητήθηκε αρκετά στα πηγαδάκια των θεατών κατά την έξοδο από το θέατρο. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ