Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Νταμπίζας, οι Πόντιοι Βέροιας και η ντρίμπλα του αιώνα!

Πιο cult πεθαίνεις!
Μια σπάνια φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδικτύο. Απεικονίζει τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της ΑΕ Ποντίων Νίκο Νταμπίζα. Στην εικόνα διακρίνεται ο πρώην διεθνής αμυντικός με την ένδοξη φανέλα της ομάδας μοντέλο του 1993. Να υπενθυμίσουμε πως εκείνη την εποχή ο σκληροτράχηλος αμυντικός είχε για συμπαίκτες, παικταράδες που έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως Ανδρέας Νινιάδης, Ηλίας Ατματζίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Γελαδάρης, Τζακ Χατζηαθανασίου και άλλοι. Από τους Πόντιους, ο Νίκος Νταμπίζας πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και από εκεί στην Νιούκαστλ της Αγγλίας.

Η πιο επική ντρίμπλα στο ποδόσφαιρο

Όσα χρόνια και αν περάσουν θα αποτελεί σήμα κατατεθέν για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, οποιονδήποτε φίλαθλο του ποδοσφαίρου. Ήταν στις 2 Μαρτίου του 2002, όταν ο Ντένις Μπέργκαμπ αποφάσισε να χαρίσει στο άθλημα που υπηρέτησε μια στιγμή που ταξίδεψε στο χρόνο.

Η Αρσεναλ υποδεχόταν τη Νιούκαστλ και ο Ολλανδός είχε προσωπικό αντίπαλο τον Νίκο Νταμπίζα. Ο άσος της Νιούκαστλ δεν κατάφερε να αποτρέψει την έμπνευση που είχε ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ και έγινε και αυτός πρωταγωνιστής στην πιο επική ντρίμπλα από πλευράς ευφυΐας που είδε ποτέ το άθλημα.

Η πάσα του Ρομπέρτ Πιρές, το κοντρόλ του Μπέγκαμπ, η αλλαγή κατέυθυνσης και το πλασέ στα δίχτυα του Γκίβεν.

«Ήθελα τη μπάλα στα πόδια μου, όμως ήρθε στην πλάτη μου... Δεν ήταν όπως την ήθελα, οπότε έπρεπε να σκεφτώ άμεσα κάτι διαφορετικό από αυτό που αρχικά είχα στο μυαλό μου» ανέφερε ο Ολλανδός και συνέχισε: 

«Σκέφτηκα: Χρειάζομαι μια νέα ιδέα τώρα και μάλιστα γρήγορα... Έχω καταλάβει ότι ο αμυντικός (σ.σ. Νταμπίζας) έχει έρθει κοντά μου και πως η τροχιά της μπάλας θα μπορούσε να με ευνοήσει. Περίπου 10 μέτρα προτού φτάσει στα πόδια μου, αποφασίζω πως όπως και να 'χει, θα γυρίσω για να τον περάσω. Κάθε... χιλιοστό της κίνησης, της πορείας της μπάλας και της επαφής, ήταν τέλειο και ακριβές».

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ