Quantcast

http://picasion.com/

Μήνυμα προέδρου ΕΑΑΣ Ημαθίας για το Συλλαλητήριο της Βεργίνας

Στο χώρο που μετά τη δολοφονία του Φιλίππου του Β’ πριν από 2354 χρόνια ανακηρύχθηκε στην ουσία Βασιλεύς των Μακεδόνων, ου μην αλλά και Αρχιστράτηγος των Ελλήνων ο 20χρονος τότε Αλέξανδρος ο Γ', ο Μακεδνός που έμελλε να καταγραφεί ως Μέγας, ο Μέγιστος των Ελλήνων, καλούμεθα να
δώσουμε τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, το παρόν οι σύγχρονοι Μακεδόνες. Πρέπει με την παρουσία μας και μόνο, να καταδείξουμε σε όλους, εντός και εκτός συνόρων, ότι είμαστε εδώ, είμαστε οι νόμιμοι κληρονόμοι, ότι δεν αποποιούμαστε την κληρονομιά μας, ότι είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε όλο το φόρο για αυτή τη βαριά κληρονομιά.


Όλες οι οργανώσεις επίσημες και ανεπίσημες, οι σύλλογοι, λαϊκοί και κληρικοί, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου πρέπει να είμαστε εκεί που σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του Φίλιππου, του ανθρώπου που ένωσε τους Έλληνες για πρώτη φορά. Πάμε στον τάφο του Φιλίππου, ώστε η παρουσία μας να τον καθησυχάσει, να τον αφήσει στον αιώνιο ύπνο του, να πάψουν να τρίζουν τα κόκκαλά του.



Δεν έχει σημασία ποιος θα ανεβεί στην εξέδρα και το βήμα, ούτε τι θα πει. Σημασία έχει να ακουστεί δυνατά η παρουσία μας. Μακριά από διαχωρισμούς, αντεγκλήσεις και επεισόδια, η αποφασιστικότητα πρέπει να φανεί στην εικόνα μας. Σε νόμιμα πλαίσια και με συνταγματικά μέσα, πρέπει όλοι, με όλη μας την οικογένεια να διατρανώσουμε την ελληνικότητα όλων των τόπων μας. Και της Μακεδονίας και της Βορείου Ηπείρου και της Θράκης και των Δωδεκανήσων και της Κύπρου και των Οθωνών και της Στρογγύλης…


Όλοι οι Έλληνες είμαστε προσωρινοί, αλλά η Ελλάδα είναι αιώνια γιατί και οι πριν και οι τώρα και οι μετά, έχουμε την ίδια γλώσσα, το ίδιο αίμα, τα ίδια ήθη, τα ίδια έθιμα, την ίδια θρησκεία.
Η πατρίδα μας είναι δανεική απ΄ τα παιδιά μας. Χρωστάμε σ’ αυτούς που πέρασαν και θα ‘ρθουν, στους αγέννητους και τους νεκρούς. Τους χρωστάμε άυλα και ανεκτίμητα αγαθά. Τους χρωστάμε θυσίες, αποκοτιές, ιστορία, επιστήμες, θέατρο, πολιτισμό εν τέλει.

Τα μέλη της ΕΑΑΣ, με τις σημαίες μας και τη σημαία της Ενώσεώς μας να είμαστε εκεί, με όλη μας την οικογένεια και τους φίλους. Να δείξουμε ότι με κέφι, αισιοδοξία και δύναμη ψυχής πάμε να διατρανώσουμε την παρουσία μας και να κατοχυρώσουμε την ιστορία μας.

Κων. Β. Κωνσταντάρας
Αντγος εα - Πρόεδρος Τ.Σ. Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ