Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Βόμβα» Χαν: Αλλαγή συνόρων με τη συμφωνία Ελλάδας- Αλβανίας (video)

Για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας» έκανε λόγο ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε think tank στο Chatam House του Λονδίνου, παρουσία και του υπουργού εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ. Η πρωτοφανής αναφορά σε
«αναδιάρθρωση των συνόρων» της Ελλάδας με την Αλβανία εφόσον υπάρξει συμφωνία στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, έγινε σε σε πάνελ με θέμα «Beyond Berlin: What’s does the next decade hold for the Western Balkans?» και ενώ ο Επίτροπος Χαν μιλούσε για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια ανάλογων με αυτή των Πρεσπών. Συγκεκριμένα είπε:
«Νομίζω την είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, επίσης αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες.

Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι ο Γιοχάνες Χαν ήταν παρών στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η δήλωση-βόμβα, έρχεται λίγες ώρες μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Έντι Ράμα στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ εμφανίζεται σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Χαν από το δελτίο ειδήσεων του Σκάι:


1 σχόλιο:

  1. Ἔλα μωρέ, ἀκραῖος ἐθνικιστὴς κινδυνολόγος μᾶλλον εἶναι. Ἢ τὸν πλήρωσαν ἀπ' τὴν Ῥωσσία γιὰ νὰ τὰ 'πῇ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ