Ξεκινά η διαδικασία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων στα Τρίκαλα Ημαθίας

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την ανεμοθύελλα, που συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση στα Τρίκαλα Ημαθίας. Το τελικό πόρισμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των κατοίκων. Συνεργεία του δήμου Αλεξάνδρειας ξεκίνησαν από
νωρίς το πρωί την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή ανεμοθύελλα σε υποδομές και περιουσίες στον οικισμό των Τρικάλων Ημαθίας. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε πως από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν χθες το βράδυ την περιοχή.

"Σαν φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο κι εύχομαι να μην ξανασυμβεί. Μας θύμισε αμερικανικούς τυφώνες. Ήταν ένα πράγμα περίεργο, καθώς δύο ανεμοστρόβιλοι ενώθηκαν στο κέντρο του χωριού. Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα. Στην παιδική χαρά έπεσαν δέντρα ύψους περίπου 20 μέτρων. Ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά εκείνη τη στιγμή στο χώρο", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον κ. Γκυρίνη, έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και τελικό πόρισμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των κατοίκων. Από την ανεμοθύελλα, που συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση, ξεριζώθηκαν δέντρα, "ξηλώθηκαν" κεραμοσκεπές σπιτιών και υπόστεγα, κολώνες της ΔΕΗ έγειραν, ενώ ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ