Αποστόλου: «Υπέγραψα αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς»

Τα ελληνικά προϊόντα έχουν ως σημείο αναφορά την ποιότητά τους, κάτι το οποίο είναι το μεγαλύτερο όπλο, ιδιαίτερα στο διεθνές εμπόριο», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου
Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών στα εμπορικά σήματα και τις διαδικασίες κατοχύρωσης της χρήσης του «μακεδονικός» για προϊόντα με προέλευση την ελληνική περιοχή.

«Όσοι κάνουν χρήση του ονόματος "μακεδονικό" σε μια εμπορική ονομασία πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες κατοχύρωσης της συγκεκριμένης εμπορικής ονομασίας. Από εκεί και πέρα για το αν προστατεύονται ή όχι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εμάς ό,τι από αυτά τα προϊόντα είναι είτε πιστοποιημένης ποιότητας, είτε γεωγραφικής ένδειξης, προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο εντός των χωρών της, αλλά και στις συμφωνίες που συνάπτει με τρίτες χώρες. Άρα λοιπόν την ώρα που θα έλθει, αν έλθει, για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στη διαδικασία της πορείας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά θα συζητηθούν και είναι θέματα προστατευμένα ήδη από το καθεστώς λειτουργίας της ΕΕ. Να τρέξουμε πρώτα να δούμε τις εμπορικές ονομασίες να τις κατοχυρώσουμε; Να τρέξουμε», εξήγησε ο υπουργός.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα των αποζημιώσεων των ροδακινοπαραγωγών, των οποίων η παραγωγή είχε πληγεί πέρυσι από καιρικά φαινόμενα, ο κ. Αποστόλου γνωστοποίησε: «Υπογράφω την υπουργική απόφαση, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, όλα είναι έτοιμα». Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για αποζημιώσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα πληρωθούν τις ερχόμενες μέρες. Καλύπτουν γύρω στα 95.000 στρέμματα και αφορούν περίπου 10.700 ροδακινοπαραγωγούς από την Ημαθία, την Πέλλα αλλά και την Κοζάνη, τη Λάρισα, τη Φλώρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ