Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανεμογεννήτριες στο Ξηρολίβαδο: Δεν κινείται... φύλλο!

Σφύζει από ζωή το Ξηρολίβαδο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ειδικά τα Σαββατοκύριακα όλα τα σπίτια είναι ανοιχτά από τους θερινούς επισκέπτες του χωριού. Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες που "κρέμονται" πάνω ακριβώς από το Ξηρολίβαδο.
Όπως μας μεταφέρουν κάτοικοι, πέρα από το αμιφιλεγόμενης αισθητικής θέαμα, μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι συνήθως οι ανεμογεννήτριες είναι... στάσιμες! Κοινώς, δεν γυρίζουν!  
Στην καλύτερη περίπτωση παρατηρείται το φαινόμενο να λειτουργούν μετά βίας 1 ή 2 εκ των 10 που φαίνονται στην κορυφογραμμή. Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο του veriotis.gr, με αποσπάσματα από διαφορετικές μέρες. 

2 σχόλια:

  1. Πλάκα μας κάνεις; Η υποκρισία σας δεν έχει όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή τυχαίνει να είμαι κάτοικος του συγκεκριμένου χωριού και το σπίτι μου έχει <> στο χωριό και κατ' επέκταση στα βουνά ,όπου έχουν τοποθετηθεί οι ανεμογεννήτριες, έχω να αναφέρω δύο πράγματα!Αναμφίβολα, οι ανεμογεννήτριες έχουν <> την αισθητική του φυσικού περιβάλλοντος του χωριού, όμως , δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων πίσω από αυτά τα βουνά βρίσκεται το εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας ,όπου καίγεται λιγνίτης με βλαβερές συνέπειες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εξυπηρετώντας τις ίδιες ανάγκες με τις ανεμογεννήτριες. Και σχετικά με την λειτουργία τους , τις περισσότερες ώρες της ημέρας και οι 16 ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί σε ορατά (από το χωριό) σημεία λειτουργούν κανονικά! Ωστόσο , κάποιος ειδήμων γνωρίζει πως ανά κάποια διαστήματα παύουν την λειτουργία τους για να περιστραφούν προς άλλη κατεύθυνση βάσει του αέρα , σύμφωνα με τις υποδείξεις του μηχανισμού που διαθέτουν , ώστε να είναι πιο αποδοτικές! Αναφορικά με τα αποσπάσματα , λοιπόν , όπου υπάρχουν στο παραπάνω βίντεο , θεωρώ πως αφορούν αυτές τις ώρες τις ημέρας ή ώρες όπου η δυναμική του αέρα δεν επαρκεί για να τις θέσει σε κίνηση.
    Από μια κάτοικο του χωριού , που πραγματικά ενοχλείται με την ύπαρξη των ανεμογεννητριών (στο αισθητικό κομμάτι) αλλά κατανοεί την χρησιμότητα , αν όχι αναγκαιότητα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ