Quantcast

http://picasion.com/

Ανεξαρτητοποίηση Πατσίκα: «Θα είμαι η φωνή της παράταξης»

Παρών για την επόμενη μέρα
Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Δημοτική Ομάδα "Δύναμη Πολιτών" μετά και την παραίτηση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, εξέφρασε επίσημα σήμερα ο Ζήσης Πατσίκας, σε
συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Οι εξελίξεις στην μείζονα αντιπολίτευση είναι καταιγιστικές τις τελευταίες μέρες, με την ανακοίνωση του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου να δημιουργεί νέα δεδομένα στη "Δύναμη Πολιτών", επικεφαλής της οποίας ορίστηκε ο Αντώνης Καγκελίδης.  

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ο κ.Πατσίκας διαχώρισε τη θέση του από τις επιλογές Καραπαναγιωτίδη και μίλησε για τους αρχικούς του στόχους με την "Δύναμη Πολιτών" η οποία δεν κατάφερε να αποτελέσει μια εναλλακτική πολιτική εξουσίας για την πόλη και εξελίχθηκε σε όργανο προώθησης μικροπολιτικών συμφερόντων. Αναφέρθηκε μάλιστα σε πρόσφατο καυγά στο δημοτικό συμβούλιο, όπου σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπερασπίζονταν πρώην αντιδήμαρχο επί ηγεσίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου. Όπως υπογράμμισε το όραμά του για το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να περιοριστεί στις ενδοοικογενειακές εμφύλιες διαμάχες του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης Ζήση Πατσίκα


Πολιτική δήλωση Ζήση Χ. Πατσίκα Όταν το 2014, όντας πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» υπό τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη, επιδίωξη ήταν να αλλάξουμε τον Δήμο και να τον απαλλάξουμε από ένα καθεστώς που ήδη τότε μετρούσε πολλά χρόνια στην πλάτη της Βέροιας και έδειχνε καθαρά τα σημάδια της αλαζονείας, του καθεστωτισμού και της αναποτελεσματικότητας. Η πόλη βρισκόταν σε τέλμα, αδύναμη να παρακολουθήσει τις σύγχρονες εξελίξεις.

Ευγενές το κίνητρο, φιλόδοξη η προσπάθεια.

Η τοποθέτηση από τους συμπολίτες μας στη θέση της αντιπολίτευσης του Δήμου, δεν άλλαξε τον προσωπικό μου στόχο: να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, στην προσπάθεια να ζήσουμε όλοι σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο λίγο καλύτερα. Να πετύχουμε καταρχήν τα αυτονόητα και παράλληλα να κάνουμε βήματα μπροστά.

Δυστυχώς, η ομάδα αυτή δεν μπόρεσε ποτέ να λειτουργήσει ως τέτοια και να υπηρετήσει αποτελεσματικά την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το σημαντικότερο; Δεν μπόρεσε να αποτελέσει για τους Βεροιώτες, μια εναλλακτική επιλογή εξουσίας για την πόλη. Δεν μπόρεσε να αποτελέσει την ελπίδα ότι κάτι θ’ αλλάξει.

Σταδιακά εκφυλίστηκε σε όργανο προώθησης της προσωπικής ατζέντας του καθενός. Πρόσφατα φτάσαμε στο σημείο, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να διαμαρτύρονται δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, γιατί ασκήθηκε κριτική σε αντιδήμαρχο της τέως Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, της οποίας αντιδήμαρχος ήταν επίσης και ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης!

Σε αυτή την ιλαροτραγωδία μου είναι αδύνατον να συμμετέχω. 


Ο μέχρι χτες επικεφαλής της παράταξης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, δεν είναι φυσικά άμοιρος ευθυνών για αυτή την κατάσταση. Οι πολίτες της Βέροιας και η βάση της παράταξης, του έδωσαν την ψήφο, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους. Δεν είναι τόσο η φυσική, όσο η ψυχική του απουσία από τα δρώμενα του Δήμου Βέροιας, που παρέδωσε αυτή την εμπιστοσύνη, βορά, σε προσωπικούς σχεδιασμούς και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Η παραίτηση του κ. Καραπαναγιωτίδη, με την οποία από την αρχή ήμουν αντίθετος, επισημοποιεί την εγκατάλειψη της ψήφου των πολιτών. Σε συνδυασμό με την επιλογή Καγκελίδη, με την οποία υπογραμμίζω ποτέ και σε κανένα σημείο δεν συναίνεσα, αφήνει ουσιαστικά την κεντροδεξιά παράταξη δίχως εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, του μεγαλύτερου Δήμου της Ημαθίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες και θέλοντας να τιμήσω όσους μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Δήμο Βέροιας από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.

Παραμένω πιστός στο ίδιο όραμα με το οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή και αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ.

Παραμένω πιστός στις αρχές και αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και αυτές θα συνεχίσω να εκφράζω.

Ο ιστορικός Δήμος της Βέροιας αξίζει καλύτερα. Οι Βεροιώτες αξίζουν καλύτερα. Το όραμά μας για το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να περιοριστεί στις ενδοοικογενειακές εμφύλιες διαμάχες του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας. Δεν έχει καμία σημασία ποια φατρία θα επικρατήσει. Οι πολίτες της Βέροιας κάποια στιγμή θα απαλλαγούν από αυτόν τον επιζήμιο εναγκαλισμό. Θα είμαι παρών στην επόμενη μέρα, που δεν αργεί να ξημερώσει.
Με εκτίμηση 

Ζήσης Χ. Πατσίκας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ