Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χοιρινή τηγανιά με ροδάκινο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Αφού πλένουμε και σκουπίσουμε το κρέας μας το τοποθετούμε σε μια Μπασίνα προσθέτοντας: το κρασί, τον χυμό ροδάκινο, τον πολτό ροδάκινο, τη μουστάρδα, το δενδρολίβανο, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να μαριναριστεί καλά για 2-3
ώρες ή αν θέλουμε και έχουμε χρόνο από βραδύς. Σε μια φαρδιά σοτέζα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας, θωρακίζοντάς το. Σβήνουμε με λευκό κρασί, σιγοβράζουμε (βλέπουμε αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό) , ρίχνουμε τα κομματάκια της κομπόστας ροδάκινο και τελειώνουμε με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και λίγη φρέσκια ρίγανη.
Tips: αν χρησιμοποιήσουμε αντί για κομπόστα φρέσκο φρούτο το ρίχνουμε πιο νωρίς ώστε να ναι πιο μαλακό.

Επίσης η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί στον φούρνο, ψήνοντας το κρέας σε μια γάστρα και το τελευταίο τέταρτο να αφαιρέσουμε το καπάκι, να πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι, δημιουργώντας έτσι μια ωραία κρούστα.

Υλικά : ½ χοιρινή τηγανιά κομμένη καρέ

1φλ. Λευκό κρασί

1 φλ. πολτό ροδάκινο

1φλ. Χυμό ροδάκινο

2κ.σ. μουστάρδα

1κ.γ. μπαχάρι

2-3 κλαδάκια δενδρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

2 κουπάκια κομπόστα ροδάκινο ή 3 φρέσκα ροδάκινα

½ φλ. Κεφαλοτύρι τριμμένο

½ φλ. Ελαιόλαδο



Η χοιρινή τηγανιά με ροδάκινο, είναι μια συνταγή από το βιβλίο "50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα" της Κικής Εμμανουηλίδου, την οποία μαγείρεψε ο "σεφ του Βεροιώτη" Γιώργος Μεταξάς στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ