Quantcast

http://picasion.com/

Χαρέλας: «Όταν θα τα ξανά ζυγίσουμε ΦΠΑ και μετανάστες, θα είναι αργά»

Για τη συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας που προέκυψε στη Σύνοδο κορυφής την 29η Ιουνίου και αφορά τις επιστροφές μεταναστών - αιτούντων άσυλο απο τη Γερμανία στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα με την μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τοποθετήθηκε ο Βεροιώτης πρόεδρος της
Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Χαρέλας Παναγιώτης: «Δυστυχώς επήλθε και άλλη ανταλλαγή. Αυτή τη φορά στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες, δεχθήκαμε την επιστροφή προσφύγων ( δηλαδή όλων των αιτούντων ασύλου, που σημαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη Χώρα ) που θα εντοπίζονται στη Γερμανία, με το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ για τα πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές.


Δηλαδή μια οικονομική ρύθμιση με ένα εθνικό θέμα. Πολύ γρήγορα ξεχάσαμε πως η Ελλάδα δεν χωρά άλλους μετανάστες και πρόσφυγες. Ξεχάσαμε πως τα κέντρα κράτησης αλλά και δομές φιλοξενίας είναι ασφυκτικά γεμάτα. Ξεχάσαμε πως ένα τέτοιο μέτρο απαιτεί νέο προσωπικό και νέες δομές, σε μια χώρα που γίνεται πλέον η "αποθήκη" παράνομων μεταναστών της Ευρώπης. Δυστυχώς η κάκιστη αυτή "ανταλλαγή" δεν αφορά μονάχα 50-100 μετανάστες μηνιαίως αλλά χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες που έχουν φτάσει στην Γερμανία με αυτό το καθεστώς. Προφανώς πήραμε λίγα για να δώσουμε πολλά. Και δυστυχώς διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια της Χώρας. Την ασφάλεια των νησιών μας. Τα μαθήματα στους λαθροδιακινητές δεν δίνονται με τέτοια μέτρα. Δίνονται με την ουσιαστική και οργανωμένη καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων. Με μπλόκα της συνοριοφυλακής ( που δεν υπάρχουν ), με επιχειρήσεις που στοχεύουν στην συλλήψεις αυτών των κυκλωμάτων. Σίγουρα όχι με καταργήσεις των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και με απομάκρυνση του προσωπικού των ΤΣΦ και ΤΔΛ σε αλλότρια καθήκοντα. Η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης αλλά και Δίωξης Μετανάστευσης οδηγούν και θα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον πολλαπλασιασμό των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών. Ειναι προφανές πως τέτοιες συμφωνίες, το μόνο καλό που έχουν είναι... το πάγωμα του ΦΠΑ. Δυστυχώς οι μέρες που θα έρθουν θα επιβεβαιώσουν την άποψη πως η Ελλάδα στηρίζει την "ανάπτυξή της" στη διαχείριση των μεταναστών και θα αποτελέσει παγκοσμίως το κέντρο των ΜΚΟ. Όταν θα τα ξανά ζυγίσουμε, μετανάστες και ΦΠΑ, θα είναι πλέον πολύ αργά.


Πηγή: bordernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ