Το βιβλίο «Στείλε μου Γράμμα...» παρουσιάζεται τη Δευτέρα στη Βέροια

Το βιβλίο των Παντελή Γουλάρα, Μαρίας Κορτέση, Ελένης Δημητριάδου, Ανατολής Μελίδου, Γιώργου Παληγεώργου, Έλσας Ξανθοπούλου, Άρτεμης Καλογήρου και Νίκου Θεοδωράκη «Στείλε μου Γράμμα...» που εκδόθηκε φέτος από τις εκδόσεις «Bookstars», παρουσιάζεται
τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 8 το απόγευμα, στη μικρή αίθουσα του κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ στη Βέροια. Η παρουσίαση θα γίνει από τον διαχειριστή της διαδικτυακής ομάδας «Παλιές φωτογραφίες της Βέροιας» Στέργιο Ζυγουλιάνο και από τον Βεροιώτη συγγραφέα Θανάση Δέλλα, ενώ θα παραβρίσκονται και θα μιλήσουν οι τέσσερις από τους συγγραφείς, Ελένη Δημητριάδου, Άρτεμις Καλογήρου, Ανατολή Μελίδου και Παντελής Γουλάρας.


Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Τάσος Χρυσοστομίδης, κατασκευαστής.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται 25 ιστορίες, που πρωτοδημοσιεύτηκαν, στο ιστολόγιο με το ίδιο όνομα (Στείλε μου γράμμα...) που διαχειρίζεται ο εκ των συγγραφέων Παντελής Γουλάρας. Περιλαμβάνει κυρίως αναμνήσεις από την πόλη της Βέροιας των δεκαετιών του '50, του '60 και του 70, αλλά όχι μόνο.


Η αφορμή για το γράψιμο αυτό, ήταν η σχετικά πρόσφατη μετανάστευση του Π. Γουλάρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και η ανάγκη του να αποχαιρετήσει την πόλη του την Βέροια, την οποία εγκατέλειπε μόνιμα πια. Η καταγραφή όμως των αναμνήσεών του στο διαδίκτυο, ξύπνησε και τις αναμνήσεις των φίλων του και συνεργατών του, έτσι ώστε σήμερα να προκύψει η έκδοση αυτού του βιβλίου, αλλά και η συνέχιση συγγραφής αναμνήσεων στο ιστολόγιο. Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί 115 ιστορίες που έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 105 χιλιάδες αναγνώσεις. Οι περισσότεροι συγγραφείς κατάγονται από την Βέροια ή έχουν κάποια σχέση μ' αυτήν. Οπότε φυσιολογικά η Βέροια κατέχει τη μερίδα του λεόντος στο σύνολο των ιστοριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ