Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο TAP φέρνει το φυσικό αέριο στη Νάουσα

Γιαννιτσά - Έδεσσα - Σκύδρα - Νάουσα - Αριδαία στο σχέδιο
Σημαντική εξέλιξη συνιστά η μεγάλη σύσκεψη του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη και ΔΕΠΑ, ΔΕΔΑ και ΤΑΠ για το φυσικό αέριο, που έγινε στην Πέλλα όπως
μεταδίδει το logospellas.gr. Από το α’ τρίμηνο 2019 ξεκινά η κατασκευή της διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά και από αρχές του 2020 σε Έδεσσα, Σκύδρα, Νάουσα και Αριδαία μετά τις μελέτες κόστους – οφέλους. Στα 20 εκατ. ευρώ περίπου το συνολικό έργο για τις άλλες πόλεις της Πέλλας (πλην Γιαννιτσών που έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης, η αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Θόδωρος Τερζόπουλος, ο σύμβουλος του Υπουργού Σταύρος Ραφτόπουλος και οι υπεύθυνοι του ΤΑΠ.

Συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα που αφορούν την έξοδο από τον ΤΑΠ στο Άσπρο και δρομολογήθηκε ο φορέας που θα αναλάβει την ιδιοκτησία του αποσυμπιεστή από υψηλή (90 bar) σε μέση πίεση (19 bar), δηλαδή ανάμεσα στον ΤΑΠ και στο δίκτυο που θα κατασκευάσει η ΔΕΔΑ. Ο φορέας αυτός θα είναι η ΔΕΠΑ δικτύων ή ο ΔΕΣΦΑ. Ως τον Σεπτέμβριο θα έχει αποφασιστεί λεπτομερώς το θέμα. Ακόμη η προμελέτη θα δείξει αν θα χρειαστεί επιπλέον οικόπεδο στο Άσπρο για τον αποσυμπιεστή ή αρκεί το οικόπεδο που έχει στην ιδιοκτησία του ο ΤΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ