Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα βρήκαν επί της αρχής οι κτηνοτρόφοι για τη Διεπαγγελματική της Φέτας - Με 11 θέσεις το Δ.Σ.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, αλλά χωρίς... τον ίδιο πραγματοποιήθηκε τελικά την Τρίτη 19 Ιουνίου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πολυαναμενόμενη σύσκεψη των κτηνοτρόφων με θέμα τη
Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας. Τελικά, οι δυο πλευρές (ΠΕΚ, Θεσσαλοί) και ΣΕΚ, τα βρήκαν επί της αρχής για τη δημιουργία μια Διεπαγγελματικής, η οποία πάει για αναγνώριση, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Βέβαια, όπως μας ανέφεραν κτηνοτρόφοι που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη «μιλάμε για κατ’ αρχήν συμφωνία, καθώς η πρόταση αυτή θα πρέπει να περάσει πρώτα από όλα τα συμβούλια και μετά να υπογράψουν τα εμπλεκόμενα μέρη».

Στο ίδιο τραπέζι, παρουσία μιας υπηρεσιακής υπαλλήλου (της κυρίας Ιωάννας Παππά, η οποία είναι προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Υπουργείου και η οποία μετέχει στην ομάδα για το εργασίας για το γάλα) από το ΥπΑΑΤ κάθησαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (Κύρτσιος, Λύκα, Αντωνίου) και των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας (Παλάσκας), του ΣΕΚ (Μόσχος, Πεβερέτος, Διδάγγελος, Γίτσας) και της γαλακτοβιομηχανίας (Κάραλης), ενώ παρών ήταν και ο Γιάννης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ, ως εκπρόσωπος της πρότασης-φακέλου που υπέβαλαν για αναγνώριση προς το ΥπΑΑΤ, Θεσσαλοί και ΠΕΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο κ. Γιάννης Βιτάλης στην αρχή της σύσκεψης ζήτησε το άνοιγμα των φακέλων που έχει καταθέσει η κάθε πλευρά. Ο επίσης παριστάμενος, γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Νίκος Αντώνογλου προέτρεψε τις δυο πλευρές να τα βρουν μεταξύ τους, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του ΣΕΚ τάχθηκε υπέρ της άποψης να τραβήξουν και οι δυο πλευρές πίσω τους φακέλους που έχουν υποβάλλει και να επανακαταθέσουν έναν, από κοινού όμως.

Παράλληλα, ζήτησε ισοψηφία όσον αφορά στα μέλη του Συμβουλίου, με το ΣΕΒΓΑΠ όμως ν’ ανταπαντά, ότι η εκπροσώπηση πρέπει να γίνει «βάσει ποσοστού».

Στο σημείο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αίματα άναψαν αφού η εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε πεισματικά ν’ ανοίξει τους φακέλους, παρουσία όλων, κι ενώ Νίκος Παλάσκας (Θεσσαλοί) και Τάκης Πεβερέτος (ΣΕΚ) είχαν έντονο διάλογο.

Τελικά η συζήτηση συνεχίστηκε, όπως μαθαίνει ο ΑγροΤύπος, σε πιο ήρεμο κλίμα στην συνέχεια και με τις δυο πλευρές, να συμφωνούν επί της αρχής. Όπως αναφέρθηκε το ΔΣ της οργάνωσης θα είναι 11μελές και σε αυτό θα μετέχουν με 4 έδρες ο ΣΕΒΓΑΠ, 1 οι τυροκόμοι, 1 ο ΟΔΙΠΑΦ, 2 η ΠΕΚ, 2 ο ΣΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ