Quantcast

http://picasion.com/

Με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Βεροιώτη Πέτρο Ρίστα το κορυφαίο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης

10-12 Iουλίου 2018 στην Λίμνη Πλαστήρα
Με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, καταξιωμένο Μαέστρο - Κιθαριστή Πέτρο Ρίστα, στην θέση τουΚαλλιτεχνικό Διευθυντή, θα διεξαχθεί το κορυφαίο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης, 10-12 Ιουλίου 2018
στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα, στο Ξενοδοχείο Nevros, στο Νεοχώρι. Πρόκειται για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, που έχει συνολικά φιλοξενήσει, πάνω από 1.100 κιθαριστές, στα 5 χρόνια ύπαρξης του. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.


Ο Πέτρος Ρίστας, γεννήθηκε στη Βέροια. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά, Ωδική, Αρμονία, Αντίστιξη, Κλασική κιθάρα, Φούγκα-Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση και Διεύθυνση Χορωδίας. Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές, σπούδασε Jazz Πιάνο - Σύνθεση. Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με καταξιωμένους μαέστρους καθώς και σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας. Έχει συνθέσει μια σειρά από έργα για κλασική ορχήστρα καθώς επίσης και έργα για μικρά ορχηστρικά σύνολα. Τα τελευταία χρόνια γράφει μουσική και τραγούδια για μουσικό- θεατρικές παραστάσεις. Μερικές από αυτές στο «Φεγγαρόφωτο», ο «Σιμιγδαλένιος» ο «Εγωιστής Γίγαντας» καθώς και τη μουσική για την μικροόπερα του Ευθ. Βαρλάμη για τον Μέγα Αλέξανδρο. Έχει διευθύνει ορχηστρικά σύνολα καθώς
επίσης έχει ενορχηστρώσει μια σειρά από έργα ελληνικής και ξένης μουσικής. Ενορχηστρωτής και μαέστροs στο αφιέρωμα για τον Μανώλη Μητσιά με σολίστα τον ίδιο τον τραγουδιστή. με την σύμπραξη μουσικών από την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου, το καλοκαίρι του 2011, στο θερινό άλσος τηs Βέροιαs. Ενορχηστρωτήs και μαέστροs στο αφιέρωμα για τον Σταύρο Ξαρχάκο στον Χώρο Τεχνών τηs Βέροιας. Έργα του έχουν παιχτεί σε πολλές πόλεις τη Ελλάδας καθώς επίσης και στο μέγαρο μουσικής της Αθήνας. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και διδάσκει κλασική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο της Βέροιας, Ιδρυτής και Μαέστρος στο ορχηστρικό κιθαριστικό σύνολο artguitaristaς. Έχει διδάξει ως καθηγητής θεωρητικών-χορωδίας και κλασικής κιθάρας στα μουσικά σχολεία Κατερίνης –Σερρών – Αμύνταιου - Σιάτιστας - Πτολεμαϊδας. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Αριστοτέλης και διδάσκει ως καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών και κλασικής κιθάρας. Ιδρυτής και μαέστρος στο φωνητικό-οργανικό σύνολο Μονόγραμμα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ξενοδοχείο Nevros Ωδείο, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. 


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν 9 κιθαριστικές ορχήστρες και σύνολα (Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας, Καστοριάς, Βέροιας, ArtGuitaristas, Θεσσαλίας, Βόλου, Νίκαιας, και Πειραιά ) που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, και Σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Μιχάλη Σουρβίνο, Γιώργο Γκόλγκαρη, Στέλιο Γκόλγκαρη, Ηλίας Διαμαντάκη και Δημήτρη Σβυντρίδη που θα είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ