Quantcast

http://picasion.com/

Σχολικά μπουγέλα στο συντριβάνι της Ελιάς!

Το τελευταίο κουδούνι χτύπησε σήμερα για όλα τα Δημοτικά Σχολεία και μαζί του χτύπησε και το τελευταίο ξυπνητήρι για το τελευταίο πρωινό ξύπνημα για το σχολείο! Σημαντική ημέρα αν σκεφτείς ότι για 3 μήνες αποχαιρετάς βιβλία, διαβάσματα, θρανία, φορτωμένες τσάντες,
βαθμούς... Και μαζί με την τελευταία μέρα στο σχολείο έρχεται και το έθιμο που σηματοδοτεί την έναρξη μιας παρατεταμένης περιόδου ξεγνοιασιάς και που περνάει από γενιά σε γενιά και από «εκτάκια» σε «εκτάκια»... το μπουγέλο!


Έθιμο που που μπορεί με τα χρόνια να έχει φθαρεί αλλά σήμερα, πρωί πρωί, κάποιοι μαθητές της Βέροιας το τήρησαν δεόντως! Όχι βέβαια παραδοσιακά, με σακούλες δηλαδή γεμάτες νερό να σημαδεύουν τον αντίπαλο, αλλά μπαίνοντας στο συντριβάνι της Εληάς. (Άντε βρε! Είδατε που γκρινιάζατε; Να μια χρήση του συντριβανιού).




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ