Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΚΔ΄ Παύλεια: «Μοναχισμός και Ιεραποστολή» - Δείτε φωτογραφίες

Το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΚΔ΄ Παυλείων διοργανώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας η Η΄ Μοναχική Σύναξη που φέτος είχε θέμα: «Μοναχισμός και Ιεραποστολή». Το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και Κινσάσας κ. Νικηφόρος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο.

Ακολούθησε η έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως, στην οποία συμμετείχαν Μοναχοί και Μοναχές από 45 Ιερές Μονές της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Μοναχικής Συνάξεως, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Την προεδρία της Συνάξεως ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος ο οποίος παρουσίασε τους εισηγητές:

α) Ιερομόναχος Δημήτριος απο την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, ο οποίος μίλησε περί της διακονίας της εξωτερικής Ιεραποστολής από το σύγχρονο μοναχισμό,
β) Αρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φλωρίνης, ο οποίος μίλησε περί του Ιεραποστολικού έργου του Αγίου Κοσμά

και γ) Γερόντισσα Μακρίνα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας του Έβρου, η οποία μίλησε περί της εσωτερικής ιεραποστολής του σύγχρονου μοναχισμού.

Στην συνέχεια εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της υπο¬γραφής της συμφωνίας για το όνομα της γειτονικής χώρας των Σκοπίων, το κείμενο του οποίου παρετίθεται παρακάτω.

Οι εργασίες της Μοναχικής Συνάξεως ολοκληρώθηκαν με την ανάγνωση των πορισμάτων και την κήρυξη της λήξεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Τις εργασίες της Μοναχικής Συνάξεως παρακολούθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης, Πρεσπών καί Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ