Quantcast

http://picasion.com/

Και οι γραβάτες έχουν... θηλιές

Η συζήτηση περί επιμήκυνσης φέρνει στη μνήμη μερικών τις δηλώσεις Τρίπρα το 2012 όταν ουδόλως την επιθυμούσε. Τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σκοινί για να... κρεμαστούμε». Τώρα γίνεται λόγος για τη θηλιά της γραβάτας, κι αν αυτή μας επιτρέπει να κρεμαστούμε...
Βέβαια πρέπει πρωτίστως να αναρωτηθούμε αν ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει να δένει γραβάτες; Γιατί αμέσως μετά την ανακοίνωση για το θέμα του ελληνικού χρέους και τους πανηγυρισμούς του Μαξίμου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από μονταρισμένες φωτογραφίες του Πρωθυπουργού με... γραβάτα. Άλλος έγραφε πως δοκιμάζει γραβάτες, άλλος σημείωνε ότι τις προβάρει κιόλας, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για ένα ολόκληρο σόου που στήνεται, με γραβάτες, παπιγιόν, διαγγέλματα, πυροτεχνήματα κ.τ.λ.

Τη γραβάτα πολύ πόθησαν, τη θηλιά της κανείς... - Καμία (πραγματική) αλλαγή για τους πολίτες


Αν υπάρχει μια θετική είδηση για τους απλούς πολίτες από την απόφαση του eurogroup τότε αυτή βρίσκεται στην αναφορά σε επικαιροποίηση του κατώτατου μισθού. Ωστόσο δεν αναμένεται να είναι μια μεγάλη αύξηση που θα αλλάξει τα δεδομένα, ούτε θα έχει την επεκτασιμότητα που θα είχε στην προ μνημονίων εποχή.

Από εκεί και ύστερα για τους Έλληνες πολίτες η συμφωνία περιλαμβάνει τα υψηλά πλεονάσματα ύψους 3,5% για το επόμενο διάστημα ως το 2022 και από εκεί και ύστερα δέσμευση για πλεονάσματα 2,2% για το διάστημα ως το… 2060!

Για να προκύψουν τα πλεονάσματα για τα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθηθούν κατά γράμμα περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και αυξήσεις στη φορολογία.

Παράλληλα μαθαίνουμε για μείωση του αφορολόγητου που θα σημάνει αύξηση του φόρου (ίση με έναν βασικό μισθό) για όλους τους μισθωτούς τους συνταξιούχους και τους αγρότες.

Ταυτόχρονα αναμένεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών οι οποίες θα φέρουν αύξηση στον ΕΝΦΙΑ στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες και τις εμπορικές και τουριστικές περιοχές.

Στην ίδια συμφωνία περιλαμβάνονται και τα μέτρα για τις αυξήσεις των πλειστηριασμών έτσι ώστε να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος Πρόνοιας ο οποίος μεταφράζεται με περικοπές των σημερινών επιδομάτων μέσω αλλαγών των κριτηρίων αλλά και μειώσεων των πραγματικών ποσών που λαμβάνουν οι δικαιούχοι.
 

Γραβάτα από το παρελθόν 
Αλλά ας επανέλθω στο θέμα της γραβάτας, γιατί πραγματικά τόσα που έχουν ειπωθεί για τον περίφημο πρωθυπουργικό λαιμοδέτη περιέπλεξαν την κατάσταση. Να υπενθυμίσω ότι πριν από δύο χρόνια, την Πρωτοχρονιά, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος δεχόταν τις καθιερωμένες ευχές από τον Πρωθυπουργό, έσκυψε και του είπε «εφέτος θα αναγκαστείς να φορέσεις γραβάτα», σίγουρος ο ανώτατος άρχοντας ότι το χρέος θα ρυθμιστεί.
 

Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ