Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φωτορεπορτάζ με «Ιστορίες για ροδάκινα» από το Δημαρχείο Βέροιας

Η δεύτερη μέρα του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας ξεκίνησε, με το πρωινό του Σαββάτου να είναι αφιερωμένο στα παιδιά, που κάθε χρόνο έχουν σε αυτό μια ξεχωριστή θέση. Η δράση «Ιστορίες για Ροδάκινα», που πραγματοποιήθηκε λόγω καιρού στο φουαγιέ του Δημαρχείου, είχε όλες τις
αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Ζωγραφική, κατασκευές, ιστορίες, μαριονέτες, μουσικά όργανα και στο τέλος, χυμό, κομπόστα και καπελάκι δώρο! 
Παιδιά και γονείς, κάθισαν αναπαυτικά στα μαξιλαράκια και άκουσαν με προσοχή την ιστορία του τεμπέλη Βεροιώτη πρίγκιπα, που για χάρη της αγάπης βρέθηκε στον Ημαθιώτικο κάμπο να μαζεύει ροδάκινα! Πρωταγωνιστές, μαζί με τις μαριονέτες και τα ίδια τα παιδιά, που χάρισαν τη φωνή τους στις χειροποίητες φιγούρες της ιστορίας. Και κάπου εκεί ανάμεσα στις ροδακινιές, φύτρωσε ένα παράξενο δέντρο, με πολύχρωμα και διαφορετικά κλαδιά, χωρίς όμως καρπούς.


Τότε ανέλαβαν δράση τα παιδιά, που με την καθοδήγηση εικαστικών κατασκεύασαν τα πιο ζουμερά ροδάκινα για να τα κρεμάσουν στο παράξενο αυτό δέντρο.

Το 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που διοργανώνεται από τον Τουριστικό Όμιλο, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Εληάς. Στις 19:00, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Κικής Εμμανουηλίδου «50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα», με live cooking show, δωρεάν βιβλία με κλήρωση και δωρεάν διανομή συνταγών. 
Αμέσως μετά, στις 21:30, η ομάδα «Στιχομυθία» του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, 15χρονοι μαθητές Γυμνασίου, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Η δική μας πόλη», βασισμένο στα βιβλία του Γιάννη Αλεξιάδη «Βεροιώτικες Αράδες» και του Δημήτρη Χατζή «Το τέλος της μικρής μας πόλης», σε σύνθεση-διασκευή και σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλιάρα. Δείτε φωτογραφίες από τη δράση «Ιστορίες για Ροδάκινα»:





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ