Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έτοιμη η εξέδρα για το συλλαλητήριο στις 19:00 στην Πλατεία Ωρολογίου

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ωρολογίου, με κεντρικούς ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμων και τον Καθηγητή Πανεπιστημίου, Νίκο Κόιο. Η έξεδρα των
ομιλητών αλλά και των δημάρχων της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας που θα απευθύνουν χαιρετισμό είναι έτοιμη, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις προέδρων συλλόγων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο, η προσέλευση του κόσμου της Ημαθίας αναμένεται να είναι μεγάλη.
Σε συνολικά 21 πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. Συγκριμένα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε δρόμους και πλατείες στις παρακάτω περιοχές:
Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.
 

Την ίδια ώρα πανέτοιμοι δηλώνουν οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», οι οποίοι σε κάθε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές».

Ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της επιτροπής, ανέφερε ότι τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Μίλησε για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια, τα οποία μπορεί να μην τα σπουδαιολογούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ