Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δηλώσεις Μητροπολίτη Παντελεήμων λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ο Σεβασμιώτατος υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη χώρα μας μιλώντας στο veriotis.gr
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, με το ερώτημα της αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων, υποστηρίζει σε δηλώσεις του, λίγες ώρες πριν
το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παντελεήμων. Σε δηλώσεις του στο veriotis.gr στρέφεται εναντίον της πολιτικής της γειτονικής χώρας αλλά και τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, υποστηρίζοντας ένα δημοψήφισμα και στην Ελλάδα.
«Το σημερινό συλλαλητήριο γίνεται για να διατρανώσουμε τη φωνή μας για το όνομα της Μακεδονίας. Όταν λέει ο Ζάεφ να πάμε σε δημοψήφιμα δεν πρέπει αυτό να μας ταρακουνήσει. Υποστηρίζω ένα δημοψήφισμα για την Ελλάδα, να δούμε αν ο κόσμο δέχεται την αλλαγή του ονόματος. Το όνομα είναι δικό μας. Να μην το καπηλεύονται όσοι το καπηλεύονται. Γιατί αύριο τα Σκόπια θα γίνουν κράτος και εμείς θα είμαστε επαρχία. Και οι υψηλά ιστάμενοι, όπως έγινε στη Γιουγκοσλαβία, θα μας αποκαλέσουν Μακεδονία του Αιγαίου».
 

«Είμαι στεναχωρημένος που δεν οργανώσαμε το συλλαλητήριο νωρίτερα» 
Την καθυστέρηση στη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, πλην της Βέροιας, σχολίασε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων. Ο ίδιος περιέγραψε στο veriotis.gr το χρονικό των επαφών του με τον δήμαρχο της Βέροιας, με τον οποίο, όπως είπε, συνδιαργανώνει το σημερινό συλλαλητήριο. «Τις ημέρες που ανακοινώθηκε η είδηση για εκδηλώσεις στις 6 Ιουνίου και την απουσία της Βέροιας από αυτές, εγώ βρισκόμουν στη Γερμανία. Όταν επέστρεψα ενημερώθηκα και αμέσως πήρα πρωτοβουλία για να έρθω σε επαφή με τον δήμαρχο και να εκδώσω εγκύκλιο που θα διάβαζα στην Κυριακάτικη λειτουργία. Η επικοινωνία μας, λόγω της και της επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών στη Βέροια, δεν κατέστη δυνατή, και δεν εξέδωσα την εγκύκλιο. Παρά το γεγονός ότι ήταν αργά συνομιλήσαμε το βράδυ της Κυριακής και μου είπε ότι θα γίνει το συλλαλητήριο και ότι το μεσημέρι της Δευτέρας θα συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση της Πλατείας Ωρολογίου για το συλλαλητήριο της Τετάρτης 6 Ιουνίου. Και χθες συναντηθήκαμε, παρόντος και του κ. Καγκελίδη και είπαμε ότι θα το κάνουμε. Ασφαλώς αφορά σε συνδιοργάνωση» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ