Quantcast

http://picasion.com/

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας Ουρσουζίδη στη Βουλή στο σλαβικό ιδίωμα

Αντιδράσεις, ενστάσεις και αντιπαραθέσεις πυροδοτεί στο πολιτικό σκηνικό η πρωτοβουλία του Ημαθιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουσουζίδη, να ολοκληρώσει χθες την ομιλία του στη Βουλή μιλώντας απταίστως με το σλαβικό ιδίωμα. Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο όπου ο βουλευτής Ημαθίας απευθύνεται στους Σκοπιανούς μιλώντας στη γλώσσα τους για την ουσία της συμφωνίας, όπως λέει. Μετά την 5λεπτη μόλις τοποθέτησή του επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Ουρσουζίδης καταλήγει την ομιλία του μιλώντας στα σκοπιανά και απευθυνόμενος στους Σκοπιανούς λέει:

«Απευθυνόμενος στους βόρειους γείτονες θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στη δική τους γλώσσα, στη νότιο σλαβική, όπως ορίζεται σαφέστατα στη συμφωνία. «Scupi sasedni, skupi Priateli, ot Republica Severna Makedonija kato predvizda dozovora vreme e da ostavim na zat vsitsko onova koeto ni razdelia, I da preminem v vzaimnoto pazbiratelstvo, satrydnitsestvo i liubov».
Αυτό στα ελληνικά, στην αρχαία ελληνική μακεδονική γλώσσα θα πει: «Αγαπητοί γείτονες, όπως συμφωνήσαμε με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι καιρός να αφήσουμε πίσω όλα εκείνα τα οποία μας χώριζαν και να περάσουμε στην αλληλοκατανόηση, τη συνεργασία και την αγάπη. Μαζί στο μέλλον».

5 σχόλια:

  1. Ὁ ὁρισμὸς τοῦ ἀνοίγοντος τὴν Κερκόπορτα. Οὔτε γιὰ φτύσιμο δὲν κάνει._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λοιπον δεν μιλαει το σλαβικο ιδωμα των σκοπιων αλλα στην βουλγαρικη γλωσσα. φενετε να την γνωριζει καλα αν και κανει 2-3 λαθακια στην γραμματικη και 1 στο συντακτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε στα όνειρα τους οιαλβανοσκοπιανοί δεν φαντάζονταν τέτοια κελεπούρια. Με όσους Ποντίους μίλησα από το πρωί είναι έξαλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι δοσιλογοι στην κατοχη παιρνουσαν καλα, μετα Ο Μ Ω Σ .....;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ