Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τον Αύγουστο, με 4 συγκροτήματα από το εξωτερικό το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Το «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο δήμος Βέροιας, από τις 22 έως και τις 26 Αυγούστου. Με αφορμή τη διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και η συμμετοχή συλλόγων, όχι μόνο εκτός Βέροιας αλλά και από το εξωτερικό, υλοποιώντας ακόμα ένα κομμάτι του στόχου, να ξεπεράσει τα όρια του δήμου, να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βασίλης Λυκοστράτης και τα μέλη Θανάσης Σιακαβάρας, Παύλος Σαρημιχαηλίδης, Στάθης Βακάλης, Πετρούλα Παπαδίνα, Σάκης Σταυρίδης, Βαγγέλης Μητρόπουλος, Κώστας Τοπαλίδης, Φάνης Κουτρουλιάς και Γιάννης Σιδηρόπουλος.
«Στόχος του Φεστιβάλ ήταν από την πρώτη στιγμή η εξωστρέφεια, να προβάλλουμε την πόλη μας, κάτι που θα επιδιώξουμε και τα επόμενα χρόνια. Τα δυο προηγούμενα χρόνια έγινε δουλειά που την αγκάλιασε ο κόσμος. Γι' αυτό αξίζει τον κόπο να το κάνουμε ξανά. Η ιδιαιτερότητα φέτος είναι πως θα συμμετέχουν και συγκροτήματα από το εξωτερικό, όπως είχαμε προγραμματίσει από την πρώτη χρονιά. Δεν κρύβω ότι ήδη ξεκινάει και ο σχεδιασμός για το τέταρτο φεστιβάλ», ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας.
«Μετά τις δυο επιτυχημένες χρονιές, το 3ο Φεστιβάλ γίνεται θεσμός. Φέτος θα συμμετέχουν και 4 συγκροτήματα από το εξωτερικό, 4 εκτός Βέροιας και τα υπόλοιπα από το δήμο μας. Αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε στις 8 συμμετοχές εκτός Βέροιας και δε μπορέσαμε να καλέσουμε περισσότερο κόσμο, καθώς οι συμμετοχές από το δήμο μας είναι πολλές και η φιλοξενία και ξενάγηση των ξένων συγκροτημάτων είναι για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα. Η φετινή προσπάθεια θα είναι μεγαλύτερη, η δική μας και των εθελοντών. Η επιτυχία του Φεστιβάλ είναι σίγουρη. Η πλειοψηφία των συλλόγων του δήμου μας είναι δίπλα μας. Προσπαθούμε να αφήσουμε την παράδοση στα παιδιά μας. Να μην ξεχάσουμε την παράδοση», είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, που στη συνέχεια ανακοίνωσε επιγραμματικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
«Η συμμετοχή όλων των συλλόγων είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της επιτυχίας του Φεστιβάλ. Φέτος προστέθηκαν τρία ακόμα μέλη στην επιτροπή του Φεστιβάλ, που αποδεικνύει την αγάπη που έδειξαν οι σύλλογοι στην προσπάθεια αυτή του δήμου Βέροιας.Φέτος ανεβήκαμε ακόμα ένα σκαλί προσκαλώντας και συγκροτήματα από το εξωτερικό, ανεβάζουμε τον πήχη και δουλεύουμε με περισσότερη όρεξη», ανέφερε ο Θανάσης Σιακαβάρας.
«Ξεκίνησε ένας όμορφος θεσμός που αφορά την παράδοση και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Πέρυσι ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Φέτος αλλάζουμε χωριά, με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ να πραγματοποιούνται και σε δυο νέα χωριά, δίνοντάς τους έτσι πνοή και συμμετέχοντας και οι κάτοικοι», είπε η Πετρούλα Παπαδίνα, καλώντας τον κόσμο και τους εθελοντές να σταθούν και φέτος δίπλα στο Φεστιβάλ.
«Με χαρά διοργανώνουμε το τρίτο Φεστιβάλ, νιώθοντας ταυτόχρονα, παλιά και νέα μέλη, το ύψος της ευθύνης της διοργάνωσης. Η εμπειρία των δυο χρόνων όμως, θέλω να πιστεύω, θα συμβάλλει στην ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Φέτος ανεβήκαμε ένα σκαλί παραπάνω, έχει πλέον καθιερωθεί με σκοπό να γίνει το καλύτερο Φεστιβάλ της Ελλάδας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρημιχαηλίδης
Τα δυο νέα πλεονεκτήματα που αποκτά το Φεστιβάλ, επεσήμανε ο Σάκης Σταυρίδης. «Φέτος αποκτά διεθνή προβολή, με 4 ξένες αποστολές, που είναι μια καλή ευκαιρία να προβάλλουμε την περιοχή μας. Επίσης, με τις παράλληλες εκδηλώσεις θα φέρουμε και άλλους ανθρώπους κοντά στην πόλη και το Φεστιβάλ». 
Το τρίτο Φεστιβάλ θα είναι η καθιέρωσή του για πάντα στο δήμο Βέροιας, ανέφερε ο Στάθης Βακάλης. Από τον Κώστα Τοπαλίδη τονίστηκε η προβολή των χωριών μέσω του Φεστιβάλ, ενώ ο Φάνης Κουτρουλιάς ανέφερε πως η φιλοξενία στα χωριά θα δώσει την ευκαιρία να αποκτηθούν σχέσεις με τους ξένους συλλόγους που ίσως εισπραχθεί και στο μέλλον με ανταλλαγή επισκέψεων. Κλείνοντας όλοι ευχήθηκαν για μια καλή και επιτυχημένη διοργάνωση, ενώ κάλεσαν τους εθελοντές και τον κόσμο να στηρίξει για μια ακόμα χρονιά του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα
Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, με παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως και εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου. Στις 23/8 το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στα Παλατίτσια, στις 24/8 στον Προμηθέα, στις 25/8 στον Άγιο Γεώργιο και η λήξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/8 στην πλατεία Ωρολογίου. Θα υπάρξουν και δυο παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ