Το βιβλίο του Δημητρίου Δημηνά «Αμαρτίες γονέων... και τέκνων» παρουσιάζεται στη Βέροια

23 πραγματικές ιστορίες
Το βιβλίο του Δημητρίου Δημηνά, Δικηγόρου 
και Επιμελητού Ανηλίκων ε.τ., «Αμαρτίες γονέων.. και τέκνων: 23 δραματικές ιστορίες παραβατικών ανηλίκων», παρουσιάζεται στη Βέροια, με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου. Πρόκειται για 23 πραγματικές ιστορίες, που επιλέχθηκαν ενδεικτικά από τον συγγραφέα, ανάμεσα από τις εκατοντάδες υποθέσεις ανηλίκων με τις οποίες ασχολήθηκε. Πρόκειται για ένα πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς, εκπαιδευτικούς, και όσους ασχολούνται με τα προβλήματα συμπεριφοράς γονιών και παιδιών.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Φώτης Καραβασίλης -Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Θεόδωρος Καρράς, Δικηγόρος - Ποινικολόγος και ο συγγραφέας Δημήτριος Δημηνάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, Καθηγήτρια Φιλόλογος, η οποία θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στο πρωτότυπο για το είδος του βιβλίο, περιγράφονται 23 δραματικές περιπτώσεις ανηλίκων, παιδιών και εφήβων, που έφτασαν στα Δικαστήρια Ανηλίκων για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων του Π.Κ., όπως κλοπές, ληστείες, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, πορνεία, ναρκωτικά, ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, εμπρησμούς και άλλες αντικοινωνικές πράξεις. Οι περιπτώσεις αυτές αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά και έχουν επιλεγεί ενδεικτικά από τις εκατοντάδες υποθέσεις ανηλίκων, που απασχόλησαν τον κ. Δημηνά κατά την μακρόχρονη υπηρεσία του ως Επιμελητή Ανηλίκων.
Στόχος του πονήματος είναι η παρουσίαση των ποικίλων κοινωνικών κινδύνων, που απειλούν τους νέους κατά το κρίσιμο στάδιο της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους και η ευαισθητοποίηση των γονέων και όσων άλλων ασχολούνται με τους νέους πάνω στα αίτια που οδηγούν τους ανηλίκους σε παραβατική συμπεριφορά ,προκειμένου να παίρνουν εγκαίρως τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ