Quantcast

http://picasion.com/

Τι είναι το Krav Maga

Ήρθε και στην Ημαθία!
Το KRAV MAGA (μάχη επαφής – contact fight – קרב מגע) είναι ένα αποτελεσματικό σύγχρονο σύστημα μάχης, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον ρεαλισμό και την ευκολία στην εκμάθησή του. Η χώρα προέλευσης του είναι το Ισραήλ και δημιουργήθηκε κατ΄ αρχάς για να προσφέρει
προστασία από κοντινές σύγχρονες απειλές και επιθέσεις για Σώματα Ασφαλείας ως επιχειρησιακό κραβ μαγκά (operational krav maga). Εδώ και αρκετά χρόνια λόγω αύξησης της εγκληματικότητας διδάσκεται σε πολίτες, προσφέροντας τους την ικανότητα να μπορούν να αντιμετωπίσουν βίαιες καταστάσεις προστατεύοντας τον εαυτό τους αλλά και τρίτους, εξουδετερώνοντας παράλληλα με ασφάλεια την απειλή.

Οι τεχνικές του είναι επηρεασμένες από πολλά είδη πολεμικών τεχνών, προσαρμοσμένες σε μια τελείως διαφορετική βάση καλύπτοντας άοπλες και ένοπλες επιθέσεις.

Βασικές αρχές:

•Ταυτόχρονη επίθεση και άμυνα
•Την ανάπτυξη της φυσικής επιθετικότητας (να μην συγχέεται με τη συναισθηματική επιθετικότητα ή την οργή), με την άποψη ότι η φυσική επιθετικότητα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια πάλη
•Τη συνέχιση του χτυπήματος του αντιπάλου έως ότου να είναι εντελώς ανίκανος
•Προληπτική επίθεση ή αντεπίθεση όσο το δυνατόν συντομότερα
•Χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε αντικείμενο στο χέρι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει έναν αντίπαλο.
•Στόχευση επιθέσεων στα πιο ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως: τα μάτια, το λαιμό, το πρόσωπο, το ηλιακό πλέγμα, τη βουβωνική χώρα, τα πλευρά, το γόνατο, τα πόδια, τα δάχτυλα, το ήπαρ κλπ.
•Χρησιμοποιώντας απλά και εύκολα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα.
•Τη διατήρηση της συνειδητοποίησης του περιβάλλοντος κατά την αντιμετώπιση της απειλής, προκειμένου να αναζητήσουν διαδρομές διαφυγής, άλλους επιτιθέμενους, αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν έναν αντίπαλο.
•Την αναγνώριση της σημασίας και την επέκταση της ενστικτώδους αντίδρασης κάτω απο κατάσταση πίεσης.

Τα περισσότερα χτυπήματα γίνονται σε σημεία που μπορούν να πλήξουν τον αντίπαλο όπως μάτια, λαιμό, βουβωνική κτλ. Αποτελείται από πολύ απλές και όχι σύνθετες τεχνικές ώστε να είναι εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές σε πραγματικές συνθήκες του δρόμου για την αντιμετώπιση ενός ή πολλών αντιπάλων.
Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη δύναμη, ευλυγισία ή κάποια άλλη ικανότητα, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα προσαρμόζεται στον εκπαιδευόμενο, αφού αποτελείται από φυσιολογικές κινήσεις του σώματος.

Όπως στο Ισραήλ έτσι και στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί Οργανισμοί που διδάσκουν κραβ μαγκά, με αρκετές διαφορές μεταξύ τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογής αυτοάμυνας σε περισσότερες από 500 Μονάδες Ασφαλείας με βάση τα στοιχεία του BBC.

Καθώς στο δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί έτσι και οι εκπαιδεύσεις του KRAV MAGA γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μαχητικό άθλημα.

Μαθήματα Αυτοάμυνας - Αυτοπροστασίας - Κραβ Μαγκά, γίνονται κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή

Στη Βέροια, στο γυμναστήριο Lock Gym, Θεσσαλονίκης 25

Στην Αλεξάνδρεια, στο γυμναστήριο Fitness Club, Βετσοπούλου 135 (στοά Δελή).

Δοκίμασέ το τώρα!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6908283844, Εφραιμίδης Κωνσταντίνος, Advance L1 Instructor

Ακολουθήστε μας στο FB: 

www.kravmagapro.gr
kmp.imathias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ