http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνταγή: Νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 - 20', για να στραγγίσουν. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειάζεται. Πλάθουμε κεφτεδάκια , τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 4-5΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε με τζατζίκι.

Υλικά

· 1 κιλό κολοκυθάκια
· 250 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη
· 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος)
· 1/2 ματσάκι μαϊντανός ( ψιλοκομμένος)
· 1/2 φλ. άνηθος ( ψιλοκομμένος )
· 2 αυγά
· αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· ελαιόλαδο,( για το τηγάνισμα)

κολοκυθοκεφτέδες 2.

· 1 κιλό (τριμμένα και καλά στυμμένα) κολοκυθάκια
· 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες,
· 1 τριμμένο κρεμμύδι,
· ½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
· 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
· 2 κ. σ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη,
· 2 αυγά,
· λίγο λάδι και αλατοπίπερο.

Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε. (όπως και παραπάνω)

Το τυρί που δεν το βάζουμε στο μείγμα, το φτιάχνουμε σάλτσα φέτας, σαν συνοδευτικό: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα με 1/2 κιλό πικάντικη κομματιασμένη φέτα, λίγο ελαιόλαδο, φρέσκια ρίγανη και πιπέρι.


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ