Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σχολιάζοντας... με το νυστέρι!

Από τον Ζήση Χ. Πατσίκα
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ένα κράτος σε μόνιμη κρίση. Ένας λαός σε διαρκή σύγχυση. Καρικατούρες πολιτικών αρχόντων, εγχώριων και εξωχώριων. Μια Ελλάδα σε περιδίνηση. Τελικά, ίσως η μόνη εξήγηση για την επιβίωσή μας είναι ο Έλληνας Θεός που μας προστατεύει. Γιατί βάσει λογικής θα έπρεπε να είχαμε εξαφανιστεί προ πολλού. Σκίζουν τα πτυχία τους όσοι ασχολούνται με την πάρτη μας! Μιας και αναφέρθηκα σε πτυχία:

•Είδηση - σοκ: Σύμφωνα με νέα μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), από το 2005 έως το 2015 κατέθεσαν τη διατριβή τους στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών συνολικά 19.929 διδάκτορες. Ο αριθμός των αναγορεύσεων νέων διδακτόρων από ελληνικά ΑΕΙ κατά την περίοδο 2005-2015 κυμαίνεται περί τις 2.000 κατ’ έτος. Το 2015 αναγορεύθηκαν 1.810 νέοι διδάκτορες. 

•Μιλάμε σοβαρά; Κάθε χρόνο 2.000 διδάκτορες πανεπιστημίου; Μα πόσο φτωχό να είναι το επίπεδο της Ακαδημίας, για να υπάρχει χώρος για 20.000 νέες διατριβές σε μια δεκαετία; Εκτός κι αν πρόκειται (προφανώς) για φάμπρικα. Οι έννοιες χάνουν πάσα αξία! 

•Μετά μας φταίει το… Brain-drain (μετ. διαρροή μυαλών). Μα, σε μια Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, είναι αδύνατον να εργαστούν τόσοι πτυχιούχοι. Θα φύγουν έξω. Και όσοι αυτής της γενιάς θα μείνουν μέσα, λυπάμαι που θα το πω αλλά είτε είναι εγκλωβισμένοι είτε είναι brain-less (χωρίς μυαλό)! 

•Διότι, τι μυαλό είναι αυτό που θα πάρει 3 πτυχία και θα κάτσει να ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα με φορολογία 50% και βάλε! Εγκλωβισμένος ή άμυαλος. Διαλέγεις και παίρνεις τι είσαι… σειρούλα μου!

Το ξύλο ΔΕΝ βγήκε από τον παράδεισο!

•Ο Μπουτάρης έχει πει αμέτρητες 
κοτσάνες εθνικά επικίνδυνες, έως και ποινικά κολάσιμες. Όμως ως πολιτικό πρόσωπο θέτει εαυτόν στην κρίση του εκλογικού σώματος. Εκεί κρίνεται. Και είναι ιδιαίτερα λυπηρό, είναι εξωφρενικό, να ακούς να εκστομίζονται με τόση ευκολία δημόσιες τοποθετήσεις επιβράβευσης και ικανοποίησης για μια απαράδεκτη επίθεση. Αποπροσανατολισμένοι και χωρίς στιβαρή ηγεσία. Έτσι πορευόμαστε οι Έλληνες.

•Επιστρέφουμε, λοιπόν, και πάλι στην αρχή του σημερινού κειμένου: ο Θεός είναι Έλληνας φίλοι μου, έτσι επιβιώνουμε, δεν εξηγείται αλλιώς! 

Ζ.Χ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ