Στην Κλεισούρα για την εορτή της Οσίας Σοφίας της Ποντίας ο Μητροπολίτης Βέροιας

Κατά το διήμερο 5 και 6 Μαΐου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας. Την παραμονή της εορτής στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς, εκεί οπού έζησε η ασκήτρια Οσία Σοφία, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός όπου χοροστάτησε ο
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών λειψάνων της Αγίας στους χώρους του Μοναστηριού, ενώ ο Σύλλογος Ποντίων Καστοριάς και Πτολεμαΐδος απέδωσαν ένα ποντιακό τραγούδι, εις τιμήν και μνήμην της Αγίας Σοφίας της Ποντίας. Δείτε φωτογραφίες:

Δημοφιλείς αναρτήσεις