Quantcast

http://picasion.com/

Πρώτη στις προτιμήσεις Σέρβων τουριστών η Κεντρική Μακεδονία

Την πρωτιά στις προτιμήσεις Σέρβων τουριστών κατακτά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως προκύπτει από την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή της στο 3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, που διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου 2018. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής
Μακεδονίας πραγματοποίησε θεματική εκδήλωση με θέμα τις τουριστικές διαδρομές, όπου παρουσιάστηκαν στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ τα ιδιαίτερα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ο περιηγητικός–περιπατητικός, ο θρησκευτικός, ο ιαματικός και ο γαστρονομικός τουρισμός. Παράλληλα, παρουσιάστηκε στην κεντρική οθόνη της κεντρικής πλατείας Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, όπου φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ, το νέο τουριστικό βίντεο με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία – Προορισμός 365 μέρες τον χρόνο». Το πλήθος των επισκεπτών είχε την ευκαιρία να απολαύσει προϊόντα της μακεδονικής γης (τοπικούς οίνους, κουλούρι Θεσσαλονίκης, ακανέδες Σερρών, χαλβά κ.ά.). 

Το 3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο ήταν μια διοργάνωση φεστιβαλικού χαρακτήρα, που υλοποιήθηκε σε συνέχεια των δύο πολύ επιτυχημένων εκδηλώσεων των προηγούμενων ετών, και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας, του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου και της Κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα η ελληνική συμμετοχή προβλήθηκε με μεγάλη υποστήριξη των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, περιοδικά κλπ.) ως ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν μάλιστα συνεντεύξεις σε δύο από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Σερβίας, το RTS και το RTV-Pink, με αποτέλεσμα να δοθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μεγάλη δημοσιότητα στον προορισμό της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλη τη Σερβία.

Το 3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι συνοδεύτηκε από πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα. Παρουσιάστηκαν διάφοροι παραδοσιακοί χοροί από ελληνικούς παραδοσιακούς συλλόγους, αλλά και σύγχρονη ελληνική μουσική και τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ