Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με την... απορία έφυγε ο Δήμαρχος από τη συζήτηση γα τον «Κλεισθένη»

«Ναι» ή «Όχι» τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας; 
Με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 7/5 το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης, που συζητήθηκε και πρώτο, ήταν αυτό της κατάθεσης απόψεων του
Σώματος επί του προς διαβούλευση σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του λεγόμενου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι». Την άποψη του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, θα μεταφέρει ο Δήμαρχος στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου και στη συνέχεια στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή 11 Μαΐου, με μοναδικό θέμα συζήτησης το «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι».

Συνεδρίαση επί του θέματος συγκάλεσαν και δημοτικά συμβούλια πολλών δήμων ανά την Ελλάδα, από την οποία αλλού βγήκαν αποφάσεις υπέρ ή κατά του νέου σχεδίου νόμου, αλλού εκδόθηκαν ψηφίσματα που θα καταθέσει ο Δήμαρχος στις συνεδριάσεις των ΠΕΔ και ΚΕΔΕ. 

Σε εμάς, έπειτα από μια σχεδόν 4ωρη συνεδρίαση, με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, που οι περισσότεροι αδυνατούσαν να κρατήσουν το χρόνο που τους δόθηκε, ξεφεύγοντας κατά πολύ του πεντάλεπτου. Άλλοι τάχθηκαν υπέρ κάποιων άρθρων και κατά άλλων, άλλοι εστίασαν μόνο στο νέο εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική... και κάπως έτσι φύγαμε με την απορία, «τρέχοντας» στο τέλος και τα υπόλοιπα 17 θέματα της συνεδρίασης. 
Με την απορία έφυγε και ο Δήμαρχος Βέροιας, που στο τέλος της συζήτησης του θέματος, ρώτησε χαριτολογώντας αλλά εύλογα, «Θα πάω τώρα στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ και τι θα τους πω;», με κάποιους δημοτικούς συμβούλους να του προτείνουν «Δώσε τους τα πρακτικά!». Καθώς το θέμα είχε τίτλο «Απόψεις» και όχι «Απόφαση», όπως άλλοι δήμοι έβαλαν, ο καθένας είπε την άποψή του και φυσικά στο τέλος δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία υπέρ ή κατά για να βγει ένα σαφές συμπέρασμα. Με 4 ώρες πρακτικά λοιπόν στη βαλίτσα του ο Δήμαρχος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ