Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η εορτή της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά στην Παναγία Δοβρά

Το διήμερο 28 και 29 Μαΐου πανηγύρισε ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας επί τη μνήμη της μετακομιδής των ιερών του λειψάνων. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 28 Μαΐου το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός
πολυαρχιερατικός Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης & Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προσεφώνησε τους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο όπου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Η εορτή της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια ολοκληρώθηκε με την ακολουθία των εγκωμίων και την ιερά λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου.
Δείτε φωτογραφίες:








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ