Quantcast

http://picasion.com/

Αποκλειστικό: Θύμα κλοπής έπεσε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας

«Δεν έχουμε πολυτέλειες, γιατί σε εμάς;» λέει στο veriotis.gr o Πορφύριος Μπατσαράς
Θύμα κλοπής με λεία 1.200 ευρώ έπεσε την περασμένη Κυριακή ο Ηγούμενος της Ι.Μ Τιμίου Προδρόμου, Πορφύριος Μπατσαράς. Άγνωστος μπήκε μέσα στο κελί του ηγούμενου, αποσπώντας από το τραπέζι
τον μηνιαίο μισθό, 960 ευρώ, και λίγα ακόμα χρήματα. Ο άνδρας έδρασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού, όπως είπε αποκλειστικά στο veriotis.gr ο Πορφύριος Μπατσαράς, η πόρτα του κελιού παραμένει πάντα κλειδωμένη κιαι πιθανότατα ο δράστης εκμεταλλεύτηκε μία και μοναδική στιγμή.

«Νομίζουν ότι είμαστε πλούσιοι, αλλά από αυτά τα χρήματα ζούμε οι τέσσερις μοναχοί και στηρίζουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αυτός που το έκανε δεν ήταν οικογενειάρχης, δεν ήταν νοικοκύρης. Αυτά τα χρήματα που μπορεί να τα ξόδεψε σε μία νύχτα, κάποιες οικογένειες ζούνε ένα μήνα» είπε με συγκίνηση ο κ. Μπατσαράς.
 

«Βοηθούμε ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα, στηρίζουμε άλλες μονές»
 

Πάνω από 10 οικογένειες βοηθούν οι μοναχοί της Ι.Μ Τιμίου Προδρόμου, στηρίζοντας οικονομικά ανθρώπους που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν, δίνοντας τρόφιμα και στηρίζοντας μοναστήρια. «Προχθες ήρθε ένα παιδί εδώ και μου είπε πως δεν έχει χρήματα για ένα γιαουρτάκι για την γιαγιά του. Ο άνθρωπος που προχώρησε σε αυτή την άσχημη πράξη θα πρέπει να ξέρει πως θα μπορούσε να ζητήσει τη βοήθειά μας. Παίρνουμε από γυναικείο μοναστήρι κεντήματα με τα ελέη των οποίων ζουν οι μοναχές. Τι να τους πω; Μακάρι ο Θεός να του δώσει μετάνοια, αν και σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη ο Θεός πατέρας λέει "ου κλέψεις". Ο ίδιος τώρα αναιρεί τον Δικό Του νόμο» είπε με νόημα ο Ηγούμενος Πορφύριος.
 

«Έχουν κλέψει ακόμα και τυρί από το ψυγείο»
 

Ο ηγούμενος έχει πέσει κι άλλες φορές θύμα κλοπής από αγνώστους, που έχουν κλέψει ακόμα και... τυρί μέσα από το ψυγείο. «Ήταν η πρώτη φορά που μας έκλεψαν τόσο μεγάλο ποσό. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της δαχτυλικά αποτυπώματα και πιθανότατα θα βρεθεί ο δράστης» είπε ο κ. Μπατσαράς.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άγνωστος προχώρησε στην κλοπή την ημέρα του ερτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση των κατασκηνώσεων στη Μονή, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, αριθμός μεγάλος για τις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Ο δράστης δεν πείραξε τα κέρματα που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι του κελιού, γεγονός που σημαίνει πως έδρασε βιαστικά για να μην γίνει αντιληπτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ