Quantcast

http://picasion.com/

Τράκαρες; Ψυχραιμία - Δες τι πρέπει να κάνεις

Ένα τρακάρισμα, ακόμα και το πιο ανώδυνο, που δεν προκάλεσε τραυματισμούς (που είναι και το πιο σημαντικό), συνεπάγεται οπωσδήποτε μεγάλη αναστάτωση για τους εμπλεκόμενους. Πέρα από την ταραχή που υφίστανται όλοι οι επιβάτες, οι οδηγοί έχουν επί πλέον την υποχρέωση να φροντίσουν ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά μετά το
ατύχημα. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

Μετακίνησε τα εμπλεκόμενα οχήματα σε ασφαλές μέρος

Ειδικά σε περίπτωση που το ατύχημα έγινε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα (π.χ. πάνω σε κάποια στροφή) θα πρέπει να φροντίσεις εσύ αλλά και ο οδηγός του άλλου οχήματος να μεταφερθούν και τα δύο σε σημείο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Βγάλε φωτογραφίες της αρχικής θέσης των οχημάτων!

Πριν μετακινηθούν τα οχήματα, βγάλε φωτογραφίες, ακόμα και από το κινητό σου τηλέφωνο και προσπάθησε να είναι όσο καθαρότερες γίνεται. Είναι πολύτιμες καθώς βοηθούν στο να εκτιμηθεί η υπαιτιότητα του ατυχήματος αλλά και η έκταση της ζημιάς.

Κάλεσε τη Φροντίδα Ατυχήματος!

Πρόκειται για μια ενέργεια που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν ώστε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες καταγραφής της δήλωσης ατυχήματος και μεταφορά του οχήματος στο συνεργείο της επιλογής σας, εφόσον εξαιτίας της σύγκρουσης το όχημά σας δεν μπορεί να μετακινηθεί. Το τηλέφωνο της (προαιρετικής) κάλυψης Φροντίδας Ατυχήματος μπορείτε να το βρείτε εύκολα καθώς αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο ασφαλιστήριο του οχήματός σας.

Συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω; Κάλεσε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την τροχαία!

Αν υπάρχει διαφωνία για τις συνθήκες του ατυχήματος ή/και τραυματισμός, ή εφόσον το άλλο εμπλεκόμενο όχημα είναι ανασφάλιστο καλέστε την τροχαία οπωσδήποτε, ούτως ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος και καταγραφή υπαιτιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ισχύει η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα.

Αν δεν αναλάβει η Φροντίδα Ατυχήματος, επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου!

Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται η παραπάνω κάλυψη στο συμβόλαιο σου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την ασφαλιστική σου εταιρεία ώστε να δώσεις τις πληροφορίες που θα σου ζητηθούν ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Αντάλλαξε στοιχεία με τους εμπλεκόμενους οδηγούς!

Θα πρέπει να λάβεις αλλά και να δώσεις στους υπόλοιπους οδηγούς στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, αριθμός κυκλοφορίας, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, αλλά και την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σου.

Κράτησε τα στοιχεία και των μαρτύρων!

Σε περίπτωση που υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, θα πρέπει να κρατήσεις τα στοιχεία τους καθώς η περιγραφή τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο συμπέρασμα για την υπαιτιότητα του ατυχήματος.

Μην κάνεις οποιουδήποτε είδους επισκευή πριν το δει πραγματογνώμονας!

Πριν την επισκευή του αυτοκινήτου σου επικοινώνησε με την ασφαλιστική σου για κλείσιμο ραντεβού με πραγματογνώμονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ