Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σχολιάζοντας... με το νυστέρι!

Από τον Ζήση Χ. Πατσίκα
Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Νωρίς - νωρίς μας ήρθε το Πάσχα φέτος και γενικά τρεχάτο μπήκε το 2018. Μετά από μια επταετία, αργή και βασανιστική (θυμάστε εκείνα τα πολύμηνα διαπραγματευτικά θρίλερ για τις μνημονιακές δόσεις;) υπάρχει το αίσθημα ότι τα πράγματα προχωρούν μάλλον βιαστικά μιας και
τα δεχόμαστε όλα… αβίαστα! Ακόμα και η επικαιρότητα τρέχει από το ένα θέμα στο άλλο. Αυτό βέβαια είναι το γενικό αίσθημα, διότι το τοπικό κινείται σε άλλους ρυθμούς. Βασανιστικά αργούς!
  • Δέκα και πλέον χρόνια πέρασαν από τότε η πόλη μας αντίκρισε το τερατούργημα της πλατείας Ωρολογίου. Όμως, κανείς δεν βιάζεται! Στη θητεία Βοργιαζίδη, αρχές του ’16 μετά από επίμονα ερωτήματα του γράφοντος, εξαγγέλθηκε συμπληρωματική μελέτη με το αστρονομικό ποσό των… 10.000 ευρώ. Δεν προχώρησε. 
  • Αρχές του ’17 εξαγγέλθηκε ότι κάποια από τα συντριβάνια θα μετατραπούν σε παρτέρια. Χώμα και πανσέδες. Πόσο πιο απλή παρέμβαση; Όμως δεν προχώρησε ούτε αυτή. 
  • Και φτάσαμε «αισίως» στον Απρίλιο του 2018 να συζητάμε ακόμα για τα παρτέρια, που θα γίνουν τελικά μετά το Πάσχα! Και περιμένουμε να μας παρουσιάσει ο Δήμος μας, ακόμα τι; «Μελέτη συντήρησης» λέει. 
  • Υπάρχει και η δέσμευση ότι ένα από τα συντριβάνια της πλατείας θα λειτουργήσει ξανά. «Είπαμε όλα θα γίνουνε μέχρι τα τέλη του… 2018», απαντάει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Και να φανταστείτε ότι, όπως μας παρουσιάζουν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, λεφτά υπάρχουν! 
  • Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η τακτική είναι προσφιλέστατη και δυστυχώς ο κόσμος ακόμα «ανταποκρίνεται». Τι κάνει ένα παλαιοκομματικό καθεστώς; Φορτώνει με εργάκια και παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές και μετά αρχίζει να βγάζει φωτογραφίες και να στέλνει δελτία τύπου. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. 
  • Για να επανέλθω από εκεί που ξεκίνησα, δηλαδή στο τοπικό αίσθημα ότι τίποτα δεν τρέχει στη Βέροια, θυμίζω ότι θα ολοκληρωθεί μια γεμάτη – πενταετούς διάρκειας – δημαρχιακή θητεία και: Κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει πότε θα ολοκληρωθεί η Γέφυρα Κούσιου, η Πλατεία Ωρολογίου υποβαθμίζεται διαρκώς, το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο παραπαίει, ασχολούμαστε ακόμα με λακκούβες, τα αδέσποτα αυξάνονται και πληθύνονται… η λίστα είναι μεγάλη. Τα ίδια και τα ίδια. 

Αυτά για σήμερα. Την Εβδομάδα των Παθών ακολουθεί η Ανάσταση. Αμήν και πότε!

Ζ.Χ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ