Quantcast

http://picasion.com/

Νεφελούδης: Νέα προσπάθεια εξαπάτησης από την εταιρεία «Καρυπίδης»

«Τα S.M. «Καρυπίδης» για μια ακόμη φορά εξαπατούν τους 1500 εργαζόμενους τους που παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι για 18 μήνες» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Όπως σημειώνει «με εξώδικη, δήλωση της η εταιρεία, με καλεί να παρέμβω σε τραπεζικό ίδρυμα – προφανώς παρανόμως όπως έχει συνηθίσει η ίδια- για να αποδεσμευτούν κατασχεμένα χρήματα της εταιρείας και να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Δηλαδή έχουν το θράσος – οι καταχρεωμένοι – να «πετούν το μπαλάκι αλλού». Σε αυτή τη πρόκληση θα απαντήσω νομικά».

Ο ίδιος κάνει λόγο για θράσος και «πράξη που αποδεικνύει την απόλυτη αναλγησία της ιδιοκτησίας της εταιρείας, γιατί ενώ συνεχίζει τις «επιχειρηματικές» της δραστηριότητες, περιμένει χρήματα άλλων για να «απαλλάξει» από την δυστυχία τους τους απλήρωτους εργαζόμενους».

«Αντί λοιπόν να προχωρά σε θεατρικές κινήσεις εξαπάτησης, ας αποκαλύψει πως αφού δεν έχει χρήματα, χρηματοδοτεί με αρκετά εκατομμύρια ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Που τα βρίσκει; Πως καταφέρνει να ιδρύει νέες εταιρείες; Ας πει πόσα χρωστάει στο Ασφαλιστικό Σύστημα. Διότι από τις εκθέσεις των αρμοδίων φορέων φαίνεται να χρωστά 37.325.702,56€ στον ΕΦΚΑ. Λόγω αυτών των εκκρεμοτήτων έχει λήξει η όποια προστασία του από τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, και έχει σε βάρος του σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων από μηνύσεις εργαζομένων στους οποίους χρωστά, ενώ εκκρεμούν χωρίς διαχείριση από την δικαιοσύνη 170 (περίπου) μηνύσεις για οφειλές μισθών και δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ. Κατά τα άλλα συνεχίζει να διακινεί χρήμα, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εξαπατά» επισημαίνει ο κ. Νεφελούδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ