Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκαινιάστηκε ο μαθητικός Διαγωνισμός Εικαστικών στη Βέροια

Τα εγκαίνια του 2ου Διαγωνισμού Εικαστικών που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, οι Δ/νσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας & Πιερίας και η φωτογραφική Ομάδα «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ», πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 24/4 στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια. Πρόκειται για έκθεση χειροποίητης μάσκας που δημιούργησαν οι μαθητές των σχολείων και πραγματοποιείται στα πλαίσια της Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων, που ξεκινάει την Τετάρτη 25/4 στη σκηνή της Στέγης. Τα έργα των μαθητών φωτογράφισαν τα μέλη της ομάδας «Αντίθεσις», οι φωτογραφίες των οποίων εκτίθενται παράλληλα με τις μάσκες.
«Η περσινή χρονιά καθόρισε τη φετινή. Φέτος έχουμε υπερδιπλάσια έργα, πρωτοτυπία, ποικιλία στα υλικά, υψηλό επίπεδο εικαστικού αποτελέσματος, παιδιά με ταλέντο και καθηγητές που εμπνέουν τα παιδιά. Φέτος συμμετέχει και η ομάδα «Αντίθεσις» και χαιρόμαστε να βάζουμε σε αυτό όλο και περισσότερους. Η μάσκα ήταν το πιο δυνατό εργαλείο στο θέατρο αλλά και σε άλλες κοινωνικές δράσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης.
«Πέρυσι το ξεκίνημα ήταν δειλό. Φέτος ήταν πολλά τα σχολεία που συμμετείχαν και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το επίπεδο της δουλειάς. Ως κριτική επιτροπή κρίναμε ότι όλες οι μάσκες ήταν υψηλού επιπέδου και γι' αυτό εκτίθενται όλες. Φέτος είχαμε και έργα εκτός συναγωνισμού, εξίσου αξιόλογα», ανέφερε η κ. Λένα Δημητριάδου, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Αρχιτέκτονας και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ.
«Δε συμμετείχαν μόνο καθηγητές εικαστικών αλλά και άλλοι καθηγητές με εικαστικές ανησυχίες, που ενέπνευσαν τα παιδιά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα υλικά και στην τεχνική και το αποτέλεσμα είναι πολύ πλούσιο», ανέφερε η κ. Κωνσταντία Μπουλασίκη, μέλος της κριτικής επιτροπής, Αρχιτέκτονας και εκπαιδευτικός Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ.
Η έκθεση στο Φουαγιές της Στέγης θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και στη συνέχεια τα έργα θα μεταφερθούν στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου του Χώρου Τεχνών από τη Δευτέρα μεσημέρι 30ης Απριλίου 2018 έως τη Δευτέρα μεσημέρι 7ης Μαΐου 2018. Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό, καθημερινά ώρες 8.30π.μ. - 9.00μ.μ. H έκθεση είναι επισκέψιμη για τα σχολεία από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 έως τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 ώρες 8.30π.μ. - 2.30μ.μ. 
Στην έκθεση εκτίθενται 86 έργα μαθητών, 50 στο διαγωνιστικό και 36 εκτός διαγωνισμού, από τα εξής σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, 1Ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής, ΓΕΛ Μακροχωρίου, 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, 3ο ΓΕΛ Βέροιας, 2ο ΓΕΛ Βέροιας, Γυμνάσιο Μακροχωρίου, Γυμνάσιο Τρικάλων, 1Ο Γυμνάσιο Βέροιας, 4ο Γυμνάσιο Βέροιας, Γυμνάσιο Καβασίλων, 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Κονταριώτισσας, Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και 1o EK Γιαννιτσών.
Δείτε φωτογραφίες:




























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ