Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έγινε της «Αυγομαχίας» με ονόματα πολιτικών στον Διαβατό

Με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι Αυγομαχίες στον Διαβατό Ημαθίας. Μικροί και μεγάλοι Αυγομάχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, Δευτέρα 9 Απριλίου και συμμετείχαν στο διαγωνισμό τσουγκρίσματος αυγών. Η αναζήτηση των γερών αυγών είχε ξεκινήσει,
πολύ πριν το Πάσχα. Τα κοτέτσια αναστενάζουν από τους «ειδικούς» των αυγών, οι οποίοι εκτός από το να αναγνωρίζουν τα γερά αυγά, ξέρουν και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μια κότα μπορεί να κάνει γερά αυγά (καιρικές συνθήκες, διατροφή κατάλληλη και άλλα). 

Αφού εντοπιστεί η «χρυσή» κότα, παρακολουθείται στενά και τυχαίνει ιδιαίτερης περιποίησης, γιατί τα αυγά της θα φέρουν την πρωτιά στις Αυγομαχίες. Και όταν τα κοτέτσια των φίλων και γνωστών εξαντληθούν τότε σειρά έχουν των γειτονικών χωριών και όχι μόνο. 

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι κάτοικοι του χωριού έδωσαν στα αυγά, ονόματα των πολιτικών αρχηγών, αλλά και προέδρων λοιπών κρατών. 

Αρχικά διαγωνίστηκαν οι μεγάλοι, οι οποίοι αφού ευχήθηκαν «Χριστός Ανέστη», τσούγκρισαν τα αυγά τους εν μέσω πειραγμάτων και προκλήσεων, όπως απαιτεί το έθιμο, προσφέροντας στο κοινό που τους παρακολούθησε αγωνία, αλλά και πολύ γέλιο. 

Το ενδιαφέρον όμως κορυφώθηκε με τους μικρούς διαγωνιζόμενους που ακολούθησαν, οι οποίοι, ως άξιοι διάδοχοι, έδωσαν έναν συναρπαστικό αγώνα, γεμάτο πάθος και αγωνία.








ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ