Quantcast

http://picasion.com/

Δεκάδες «τροχαία» στην πλατεία Δημαρχείου

Δεκάδες και διαδοχικά ήταν τα τροχαία που συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου στη Βέροια και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημαρχείου, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόσκρουση και την ανατροπή των οχημάτων. Ευτυχώς, όλοι οι επιβαίνοντες βγήκαν από τα οχήματα καλά στην υγεία τους, ελαφρώς όμως σοκαρισμένοι. Και αυτό γιατί τα τροχαία που βίωσαν ήταν μέσω
προσομοιωτών, με ελάχιστα χιλιόμετρα και με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας. 
Δυο προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης οχήματος στήθηκαν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», από το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι του Σαββάτου 14/4 στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, παράλληλα με την ημερίδα για την οδική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε φέτος στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης των 21 μαθητών του Μακροχωρίου. 
Τα μέλη του Ινστιτούτου ήταν εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις συνθήκες και τις συνέπειες ενός τροχαίου, βιωματικά, μέσω των προσομοιωτών. Αρκετοί ήταν οι Βεροιώτες που βίωσαν με ασφάλεια τις συνέπειες. Η προσομοίωση ενός τροχαίου μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα, έδωσε όμως στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τι μπορεί να συμβεί σε πραγματικές συνθήκες. Σημειωτέον, η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν μόλις 7 km/h, ενώ η ανατροπή ήταν ομαλή και σε slow motion. Η εμπειρία όμως δυνατή. Δείτε τα βίντεο:



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ