Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τζιτζικώστας σε Τσίπρα: Έργα βιώσιμης ανάπτυξης για Βέροια και Νάουσα

Σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης 22 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνουν έξι μεγάλα αστικά κέντρα, μεταξύ αυτών τη Βέροια και τη Νάουσα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον κ.
Τζιτζικώστα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει συνολικά 106,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, εκ των οποίων 84,5 εκατομμύρια ευρώ σε οχτώ Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και 22 εκατομμύρια ευρώ σε έξι μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα σε Νάουσα, Βέροια, Σέρρες, Κατερίνη, Έδεσσα και Γιαννιτσά. Με άλλα λόγια η Κεντρική Μακεδονία μετεξελίσσεται, σε μία Περιφέρεια πιο Ανταγωνιστική και Καινοτόμα, πιο Συνεκτική και Αποτελεσματική, πιο Πράσινη και Ανθεκτική», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μεταξύ άλλων οι προτάσεις του κ. Τζιτζικώστα για ενίσχυση του τουρισμού είναι:

-Ενοποίηση των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Κεντρικής Μακεδονίας, με θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου εισόδου και ενιαία προβολή τους με επισήμανση στα κοινά ιστορικά και πολιτισμικά τους στοιχεία.

-Προαστιακό σιδηρόδρομο προς Κιλκίς – Σέρρες και προς Ημαθία – Πέλλα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ