Quantcast

http://picasion.com/

Ρομποτική, μαγειρική και μουσικοκινητική οι δράσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης για το Πάσχα

Η Δημόσια βιβλιοθήκη προετοιμάζεται για τον ερχομό του Πάσχα και της άνοιξης με δραστηριότητες για παιδιά, βιβλία, παραμύθια, χειροτεχνίες, ζωγραφική, ρομποτική, μαγειρική, μουσικοκινητικά παιχνίδια. Οι υπεύθυνοι καλούν μικρούς και μεγάλους φίλους της βιβλιοθήκης να δηλώσουν συμμετοχή. Οι εγγραφές ξεκινούν από Σάββατο 31
Μαρτίου 2018. Το πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής: Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου, 5.00-5.45 το απόγευμα «Πασχαλινά βραχιολάκια». Κατασκευάζουμε πασχαλινά βραχιολάκια για να στολίσουμε τις λαμπάδες μας. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου, 5.45-6.45 το απόγευμα
«Η ιστορία του Πάσχα». Γιατί το Πάσχα είναι μια τόσο μεγάλη γιορτή; Διαβάζουμε την ιστορία της Σταύρωσης, της Ανάστασης και μαθαίνουμε ποιο είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα του Ιησού στους ανθρώπους. Στη συνέχεια κατασκευάζουμε πασχαλινές καρτούλες. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου, 10.30-11.30 το πρωί
«Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά» της Χρυσάνθης Καραΐσκου. Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά… Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Πού πήγε το Πάσχα;» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Η Νιάνια με μια απίθανη παρέα από κότες, αρνάκια και κουνέλια τριγυρνά και ψάχνει από που έρχεται το Πάσχα! Κι όταν έχει έρθει, που το βρίσκει κανείς; Στα καταστήματα με τα τρόφιμα; Στις σούβλες για τα αρνιά; Στις λαμπάδες-παιχνίδια; Ή μήπως στις ατέλειωτες ουρές των εθνικών οδών; Ίσως κάπου αλλού, που δεν πάει το μυαλό μας κι ας είναι τόσο απλό: εκεί όπου η αγάπη και η θυσία έδωσαν στη ζωή αληθινή ουσία.. Ακολουθεί δραστηριότητα. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 16 Απριλίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Αλμυρά σκαντζοχοιράκια». Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα ψήνουμε και δημιουργούμε αστεία σκαντζοχοιράκια και για να γλυκαθούμε κάνουμε μικρά σουφλεδάκια. Με το σεφ Γιώργο Μεταξά και τη ζαχαροπλάστη Εύη Μποζίνη. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο.

Δευτέρα 23 Απριλίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Η Εύη όλο χορεύει και χορεύει» της Birgitta Sif. Η Εύη είναι ένα κοριτσάκι που της άρεσε να χορεύει και να χορεύει με όλη της την ψυχή. Χόρευε στις μύτες των ποδιών της τσιμπιτά και ανάλαφρα. Σιγά σιγά όμως ξέχασε πώς να χορεύει… Αφήγηση παραμυθιού, κατασκευή και μουσικοκινητική δραστηριότητα. Με την Νίκη Κυριακούλη και την Ελευθερία Ματζενίδου. Για παιδιά 4-5 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 25 Απριλίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Ένα σπίτι για όλους» του Christopher Corr. Βαθιά στο δάσος ήταν ένα μικρό ξύλινο σπίτι με εννιά όμορφα παραθυράκια και μια κόκκινη εξώπορτα. Ένας ποντικός αποφάσισε πως είναι το τέλειο σπίτι για να μείνει. Το ίδιο κι άλλα ζώα του δάσους. Το ίδιο και ένας μεγάλος αρκούδος. Όμως χωράνε στ’ αλήθεια όλοι στο ξύλινο σπίτι; Θα το ανακαλύψουμε μαζί… Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Club Ρομποτικής

Εγγραφές από Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Club Ρομποτικής LEGO MindStorms EV3 (4 συναντήσεις). Έλα να γνωρίσουμε μαζί το ανανεωμένο Club ρομποτικής που έχει τα νέα Lego MindStorms EV3. Για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών. Με τον Γιώργο Μπίκα ( geobikas@libver.gr ). Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο.
Τρίτη 10 Απριλίου, 10:00-12:00 το πρωί
Τετάρτη 11 Απριλίου, 10:00-12:00 το πρωί
Πέμπτη 12 Απριλίου, 10:00-12:00 το πρωί
Παρασκευή 13 Απριλίου, 10.00-12.00 το πρωί

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εργαστήριο.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν
σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες
είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ