Ποια είναι η ΚΜΡ και τι είναι το Krav Maga

Η Krav Maga Protection KMP®, δημιουργήθηκε από τον κ. Χρήστο Οικονόμου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους Έλληνες που γνώρισαν το KRAV MAGA το 1997 από Οργανισμό Ασφαλείας του Ισραήλ. Είναι αναγνωρισμένη από την Israeli Tactical School, από εταιρείες ασφαλείας, από πολλούς Ελληνικούς και παγκόσμιους φορείς και ως κλάδος άθλησης στην Ελλάδα
μέσω της ΕΟΠΤ και παγκοσμίως μέσω της WFMA. Σκοπός της είναι να παρέχει στα μέλη της εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου και πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα. Κατέχει κάθε νόμιμη άδεια εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας τις ανάλογες πιστοποιήσεις από οργανισμούς, ομοσπονδίες και εταιρείες ασφαλείας της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής και του Ισραήλ, με τις οποίες συνεργάζεται.

Το κραβ μαγκά της KMP®, δεν είναι ένα απλό σύστημα αυτοάμυνας αλλά ένα σύγχρονο μαχητικό σύστημα προστασίας καθώς και αυτή είναι η σημασία των λέξεων (μάχη επαφής – contact fight). Η βάση του είναι η πυγμαχία η οποία προσαρμόζεται για βίαιες καταστάσεις αστικού περιβάλλοντος, δίνοντας μεγάλη προσοχή στο στήσιμο, στη κίνηση του σώματος και στη σωστή εκτέλεση των χτυπημάτων.


Πρωταρχικός σκοπός της KMP® είναι ο κάθε εκπαιδευόμενος να αποκτήσει την ικανότητα να προβλέπει και να αποφεύγει μια συμπλοκή. Σε περίπτωση όμως που αυτό είναι αναπόφευκτο και κρίνεται αναγκαίο η υπεράσπιση της ζωής, τότε τον καθιστά ικανό όσο αυτό είναι εφικτό, να μπορεί να εξουδετερώσει την απειλή με βάση το δικαίωμα άμυνας που ορίζει η νομοθεσία.

Οι ρεαλιστικές τεχνικές αυτοάμυνας, η γλώσσα του σώματος για την πρόβλεψη μιας απειλής, η διαχείριση μιας βίαιης κατάστασης και η ικανότητα καταστολής της, είναι μαθήματα που συμπεριλαμβάνονται μέσα στις εκπαιδεύσεις της KMP®.

Στα μαθήματα εκτός από τα χτυπήματα και της τεχνικές αυτοάμυνας, περιλαμβάνονται διάφορες ασκήσεις αντοχής και ταχυδύναμης. Με αυτόν τον τρόπο ο εκπαιδευόμενος αθλείται σε ένα δυναμικό πλαίσιο προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γυμναστική στο σώμα του. Η εκπαίδευση γίνεται με μεθοδικότητα προκειμένου ο μαθητής να είναι καταρτισμένος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 12 χρονών και πάνω ανεξαρτήτου φύλου, σωματότυπου ή εμπειρίας από άλλα μαχητικά συστήματα.

Προπονήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: στη Βέροια, στο γυμναστήριο Lock Gym, Θεσσαλονίκης 25
στην Αλεξάνδρεια, στο γυμναστήριο Fitness Club, Βετσοπούλου 135 (στοά Δελή).
Δοκίμασέ το τώρα!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6908283844 
Εφραιμίδης Κωνσταντίνος, Advance L1 Instructor

Ακολουθήστε μας στο FB: 

Δημοφιλείς αναρτήσεις